BKCP-Powerplus mikt op Walsleben, Bosmans en Van der Poel

BKCP-Powerplus mikt op Walsleben, Bosmans en Van der Poel

Woensdag werd BKCP-Powerplus versie 2.0 voorgesteld: voor het eerst zonder Niels Albert, maar met Van der Poel, Walsleben en Bosmans als nieuwe kopmannen. Het Tsjechische toptalent Adam Toupalik is de enige nieuwkomer in het achttal van de broers Roodhooft.

De uitstraling van het BKCP-Powerplusteam blijft intact: met zijn allen strak in het pak op de ploegvoorstelling, het heeft wel wat. Vreemder was de afwezigheid van Vincent Baestaens. Op de rennersfiche in de persmap prijkt wel degelijk de naam van de Vlaams-Brabander, maar in de Antwerpse Ark was geen spoor te bekennen van de voormalige Europese kampioen. "Vincent revalideert", klonk het kort en bondig. Jammer voor de groepsfoto, toch.

BKCP-Powerplus kreeg de voorbije lente een klap van jewelste, toen het Niels Albert na hartproblemen van het toneel zag verdwijnen. "Moeilijke momenten", aldus de broers Roodhooft. "Maar daartegenover staat dat we ons snel herpakt hebben. Dat moest ook. De andere renners moesten voort, we konden onze kop niet laten hangen."

Trouwe sponsors

Sponsors BKCP en Powerplus lieten het team niet in de steek, wat snel voor interne rust zorgde, vertelde medemanager Philip Roodhooft. "Ze hadden hun sponsoractiviteiten kunnen stopzetten na het verdwijnen van Niels, maar zowel BKCP als Powerplus blijven geloven in het potentieel dat in het team schuilt." Zoals beide CEO's -Paul Lembrechts van BKCP en Jeroen Nijs van Powerplus- op de voorstelling vertelden: 'Vroeger draaide het rond Albert. Maar straks krijgen de anderen de kans om de fakkel over te nemen, onder het motto 'The floor is yours'. We zijn trouwens sponsors van een team, niet van één renner."

Christoph Roodhooft, die zich met het sportieve luik van de ploeg bezighoudt, mikt op Philipp Walsleben, Wietse Bosmans en Mathieu van der Poel om het vertrek van Albert op te vangen. De drie kopmannen beseffen wat hun te doen staat. En lijken er mentaal ook klaar voor.

Mathieu van der Poel is een raspaardje waar je kunt op bouwen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd vreest de Nederlandse Kalmthoutenaar zelfs de druk niet. "Ach, er wordt al mijn hele carrière veel van mij verwacht. Daar kan ik wel mee om. Bovendien wordt echt wel weinig druk op mijn schouders gelegd. Met de Superprestige rijd ik straks mijn eerste klassement bij de profs, maar de ploeg verlangt van mij niet dat ik eindwinnaar wordt. Al wil ik Sven Nys en co graag al een paar keer het vuur aan de schenen leggen", lacht de jongste zoon van Adrie, die eerst nog het beloften-WK in Ponferrada betwist. Zijn eerste wedstrijd in het veld rijdt hij in Gieten. "Ideaal crossje om de overstap van de weg naar het veld vlot te verteren", vindt hij.


Walsleben en zijn finale-ervaring

Philipp Walsleben zette vorige winter al een fikse stap voorwaarts. Alleen winnen bleek moeilijk. "Klopt. Maar ik reed toen met een andere ingesteldheid rond. Met Niels erbij was winnen nooit een must. Nu verandert dat. Ik ben er klaar voor, denk ik. Om te winnen, heb je ook wat finale-ervaring nodig. Die heb ik vorig jaar toch wel opgedaan. Dat kan me dit seizoen helpen."

Het derde ijzer is nog een jong veulen. Soms vergeten we dat Wietse Bosmans nog altijd maar 22 is. Vorig jaar liet hij zich al een paar keer opmerken in positieve zin, maar het moet beter, vinden ze bij BKCP-Powerplus. "De testen van Wietse zijn indrukwekkend. Het wordt stilaan tijd dat het er ook uitkomt." Bosmans beseft dat de verwachtingen hoog zijn: "Ook ikzelf hoop straks het vertrouwen dat ik al jarenlang krijg niet te beschamen. De voorbije zomer verliep -op een paar kleine knieperikelen na- op wieltjes. Mijn basis is een stuk steviger dan een jaar geleden, en dat betekent concreet dat ik heel veel van het seizoen verwacht. Ik hoop in elk geval op een aantal topvijfplaatsen in het grote werk. Ik zal me in elk geval dubbel plooien."

Adam Toupalik

De andere BKCP-Powerplusjongens luisteren naar de namen Daan Hoeyberghs (vorig weekend goed voor winst in het B-circuit), Lubomir Petrus, David van der Poel, Vincent Baestaens (die pas begin december opnieuw in competitie zou treden) en.. Adam Toupalik (foto links). Het Tsjechisch talent werd vorig jaar nog eindwinnaar van de Wereldbeker bij de junioren en kroonde zich de voorbije zomer op de weg zowel tot nationaal weg- als tijdritkampioen.

Toupalik heeft zijn intrede alvast niet gemist. Vriendelijke, beleefde jongeman die meteen de harten van het aanwezige publiek stal. En opvolger van Philipp Walsleben ten huize 'moeder en vader Roodhooft', dus in goede handen. Toupalik gaf trouwens al aan dat hij stiekem op een hoofdrol tijdens het WK in zijn thuisstad Tabor hoopt. Ambitieus ventje, met andere woorden. Hij zou binnen een paar jaar zomaar eens de nieuwe Zdenek Stybar kunnen worden...

Foto's: © Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!