Isolteam - nieuws

Sven 'Jordan' Nys triomfeert in Vegas na charmeoffensief

Sven 'Jordan' Nys triomfeert in Vegas na charmeoffensief

Belgisch kampioen Sven Nys heeft zijn eerste seizoenszege beet. Al werd hij wel ei zo na gediskwalificeerd, na het aannemen van een drinkbus waar dat niet mocht. Van der Haar en Powers mochten mee op het podium. Nog drie andere Belgen haalden de top zes.

Een uitgebreide kopgroep streed in Las Vegas voor de overwinning. In de slotfase van de wedstrijd plaatste Sven Nys een demarrage die hem de overwinning opleverde. Lars van der Haar en de Amerikaan Jeremy Powers werden tweede en derde. Opmerkelijk: na afloop werd Nys gediskwalificeerd, omdat hij in de tweede ronde een drinkbus had aangenomen.

"Zonder te beseffen dat ik een grote fout maakte of er voordeel uit haalde", vertelde Nys aan Sporza. "Ze hadden voor de start blijkbaar verteld dat dat niet mocht, maar ik was iets te geconcentreerd en heb dat niet meegekregen. Toen de jury me wilde diskwalificeren, heb ik me verontschuldigd en verteld dat ik mijn straf zou aanvaarden. Maar ook dat het voor de cross geen goede zaak zou zijn dat diegene die als winnaar over de streep reed, niet op het podium staat."Uiteindelijk zwichtte de Amerikaanse juryvoorzitster voor het charmeoffensief van Sven Nys en werd hij alsnog tot winnaar uitgeroepen, al kost hem dat wel een boete van duizend Zwitserse frank. "Duur drankje", klonk het met de glimlach. Nys was uiteraard wel tevreden met zijn tweede opeenvolgende zege in de gokstad. "Het was vooral een tactische wedstrijd. In de beginfase trok Thijs van Amerongen in de aanval en ik kon hem terughalen. Ik wist toen al: als ik deze inspanning in de slotfase nog in de benen heb, kan ik hier winnen. Top dat het me gelukt is." Nys werd door de lokale speaker trouwens de 'Michael Jordan' van het veldrijden genoemd.


Van der Haar


Lars van der Haar werd tweede. "Ik wist dat Sven het verschil zou maken bij de balkjes. Ik probeerde hem dat te beletten, maar hij kon er nog nipt tussendoor." Ook Jeremy Powers, die deze winter wat meer naar Europa zal afzakken, nam vrede met zijn podiumplaats. "Niet slecht in dit gezelschap", grijnsde de Amerikaan.


Ook verdienstelijk: de ereplaatsen van Quinten Hermans, Sven Vanthourenhout en Daan Soete. Telenet-Fideabelofte Quinten Hermans deed met zijn vierde stek twee plaatsjes beter dan vorig jaar. "Teammanager Van Kasteren had me opgedragen om me de hele wedstrijd door te sparen, in functie van de slotronde", aldus Hermans op zijn teamwebsite. "Ik wist dat het verschil aan de balkjes gemaakt zou worden, maar ik zat net een tikkeltje te ver en had op dat moment net niet genoeg punch in de benen om de top drie te volgen. Welk leuk dat ik Sven Vanthourenhout klopte in het sprintje voor plaats vier." Daan Soete kende pech in de beginfase, maar reed een hele sterke inhaalrace.


Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930