Ritwinst voor Kevin Pauwels in Namen

Ritwinst voor Kevin Pauwels in Namen

Kevin Pauwels heeft de tweede rit in de Ronde van Namen op zijn naam geschreven. De Kalmthoutenaar behaalde zo zijn eerste zege op de weg in drie jaar tijd. Er finishten in Gedinne trouwens vier veldrijders in de top vijf.

De Sunweb - Napoleon Gamesrenner vertoefde lang in de buik van het peloton en glipte mee op vijf kilometer van de meet in een ontsnapping met acht. De Kalmthoutenaar wist zo net uit de greep van een spurtende kopgroep en achtervolgend peloton te blijven. Na ritwinst van Tim Merlier in de ronde van Vlaams-Brabant mocht het team van Mario De Clercq nu dus ook juichen in de ronde van Namen.

"Dit doet deugd", genoot Pauwels na op de website van zijn team. "Dat ik de voorbije jaren niet won op de weg was op zich niet zo erg, maar toch nog eens eerste worden is zeker plezant. Dit is de bevestiging dat ik redelijk goed bezig ben. Het was een lastige rit, altijd op en af. Misschien bleven we wel voorop dankzij veldritcollega Rob Peeters, die het tempo hoog hield voor een ploegmaat (nieuwe geletruidrager Sander Cordeel, red). Net voor de streep lanceerde ik me op een klein knikje. Ik had op de finish nog een half wieltje voor."

Ploegmakker Michael Vanthourenhout finishte als vierde en behoudt de rode tussenspurtentrui, die hij gisteren veroverde. Met ook nog Marcel Meisen op drie en Rob Peeters op vijf telden we in Gedinne maar liefst vier crossers in de top vijf.


fotocopyright P.Cosyn







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!