Isolteam Warm aanbevolen door Wout
zin om te adverteren

Sven Nys pakt vierde mountainbiketitel zonder veel tegenstand

Sven Nys pakt vierde mountainbiketitel zonder veel tegenstand

Hij was torenhoog topfavoriet en hij maakte het ook af. Al in de tweede ronde forceerde Sven Nys de beslissing, waarna hij niet meer zou bedreigd worden. "En nu gaat de focus richting de winter", klonk het. "Winnen in Las Vegas is mijn volgende doel."

In de eerste ronde van het BK mountainbike in Ottignies was het Kevin Van Hoovels die de leiding nam. Maar al in de tweede ronde nam Sven Nys het over van zijn provinciegenoot. "Eén demarrage was voldoende om een kloof te slaan", aldus Nys achteraf voor de Sporza-microfoon. "Ik had me wel meteen als doel gesteld om die voorsprong zo diep mogelijk uit te bouwen, want ik was niet echt gerust in de weersomstandigheden."

"Wilde snel geruststellende voorsprong"

"De luchtvochtigheid was enorm en dat zorgde voor een drukkend gevoel op de fiets. Ik wilde niet het risico nemen in de tweede koershelft een terugval te kennen en nog ingelopen te worden. Maar al bij al viel het goed mee. Veel druk van achteruit is er niet meer gekomen." Leuk extraatje: Nys mag in 2015 zijn laatste mountainbikezomer afwerken met de driekleur om de lenden.

Zo sluit Nys zijn mountainikeseizoen in stijl af. "Met een vijfde plaats op het EK en deze vierde Belgische titel ben ik tevreden, ja. Dat zorgt ervoor dat ik met een gerust gemoed richting het crossseizoen kan toewerken. Mijn eerste nieuwe doel wordt het winnen van de veldrit in Las Vegas, begin september. Daar gaan we alles aan doen."

Nog drie andere topveldrijders aan de start waren Bart Wellens, Tom Meeusen en Sven Vanthourenhout. Wellens finishte zeer verdienstelijk als zevende, Meeusen -die pas gisteren besliste van start te gaan- werd als negende afgevlagd. Nys' ploegmakker Vanthourenhout eindigde twaalfde.

Ferrand-Prévot


Hoe de veldrijders het deden bij de dames en jongeren, leest u in onze cross-box. Tot slot willen we u niet onthouden dat Pauline-Ferrand Prévot in Frankrijk blijft grossieren in titels. Na haar veldrit-, wegrit- en tijdrittitel pakte ze nu ook de Franse driekleur op de mountainbike...
Zoeken

LIVE

Kalender

september 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930