Vijf veldrijdsters in nationale ploeg voor BeNe Ladies Tour

Vijf veldrijdsters in nationale ploeg voor BeNe Ladies Tour

Zaterdag en zondag staat de eerste BeNe Ladies Tour op de agenda. Ook vijf veldrijdsters staan er aan de start. Zij vormen -samen met Grace Verbeke- een nationale selectie. 'Ideaal om extra koersritme op te doen', vindt Sanne Cant.

Zaterdag gaat in het Oost-Vlaamse Sint-Laureins de eerste editie van de BeNe Ladies Tour (2.2 op de UCI-kalender) van start. Met start en aankomst in de palinggemeente krijgt het sterke deelnemersveld eerst een rit in lijn doorheen het Meetjesland voor de wielen geschoven. Daags nadien trekt men de grens over naar de Nederlandse mosselstad Philippine. Eerst voor een individuele tijdrit, gevolgd in de namiddag door een pittige rit in lijn, met enkele ‘Paris-Roubaixpassages,’ doorheen Zeeland en een deel van Vlaanderen.

Met Katrien Thijs, Ellen Van Loy, Karen Verhestraeten, Laura Verdonschot en Sanne Cant selecteerde bondscoach Willems maar liefst vijf veldrijdsters in zijn nationale selectie. Ongetwijfeld zullen zij proberen Grace Verbeke bij te staan waar en wanneer nodig.

Cant: 'Er mag gekoerst worden'

Sanne Cant ziet het in elk geval zitten. "Ik heb nog niet al te veel koersdagen op de teller. Bewust omdat er eigenlijk alleen kermiskoersen zijn waaraan ik kan deelnemen. En die vind ik persoonlijk niet ideaal als voorbereiding. Dan train ik liever wat intensiever. Wat krachttraining is in deze fase belangrijker. Maar deze nieuwe BeNe Tour lijkt me wel een goede gelegenheid om wat extra koersritme op te doen. Ik ken het deelnemersveld nog niet echt, maar het niveau zal wel hoger liggen dan in een doordeweekse kermiskoers. Dat komt goed uit."

En als het van Cant afhangt, mag er goed doorgefietst worden. "Dat is net het probleem in het kermiscircuit: er wordt te veel in het peloton gereden. Maar als ik het goed begrepen hebben, krijgen we dit weekend heel wat kasseien voor de wielen. Lijkt me wel eens leuk."

Het deelnemersveld is inderdaad niet van de poes. Met onder meer Emma Johansson, Amy Pieters, Jolien D'Hoore, Kelly Druyts en Vera Koedooder staan een paar zeer aantrekkelijke namen op de affiche. Alle info over deze grensoverschrijdende tweedaagse vindt u via deze link.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!