Isolteam - nieuws

Tweede rit Ronde van Luik: de 'klucht' van Burdinne!

Tweede rit Ronde van Luik: de 'klucht' van Burdinne!

De tweede etappe in de Ronde van Luik eindigde op een sisser van formaat. Op dertig kilometer van de streep werd de wedstrijd geannuleerd omdat de veiligheid niet meer kan gegarandeerd worden. Het klassement blijf wat het is, al wordt Wout Van Aert wellicht leider in het bergklassement.

Met zijn tienen reden ze de finale in, daar in Burdinne. Onder meer Jan Denuwelaere (pas aan zijn derde koersdag toe) en Julien Taramarcaz (voor de tweede dag op rij) maakten deel uit van het groepje dat iets meer dan een minuut voorsprong telde met nog 30 kilometer op de teller.

Flitscontrole

Maar plots kwam een politiecommissaris doodleuk melden dat de wedstrijd werd geneutraliseerd. Reden: de veiligheid kon niet meer gegarandeerd worden. Opmerkelijk: de Luikse politiediensten hadden wel volk genoeg om langs de kant van de weg flitscontroles uit te voeren in de volgerskaravaan. Naar verluidt zouden zelfs een paar volgwagens geflitst zijn.

In elk geval, de wedstrijd werd definitief geannuleerd. Van der Poel blijft uiteraard leider en vandaag is er geen dagwinnaar. Of toch een klein beetje: Wout Van Aert graaide onderweg voldoende punten mee op de hellinkjes om Mathieu van der Poel te onttronen in het bergklassement. Zo wisselt toch één truitje van schouders, al moet dat nog bevestigd worden...

En het tiental (zie foto onder) met Denuwelaere en Taramarcaz? Dat blijft ongetwijfeld met een kater achter, na een klucht van jewelste. Zonde, toch!
Foto's: Patje Cosyn
Zoeken

zin om te adverteren AGB 24/24

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031