AA Drink - B.R.I.S. : Geert Wellens heeft huiswerk af

AA Drink - B.R.I.S. : Geert Wellens heeft huiswerk af

Nog even geduld: de officiële ploegvoorstelling vindt pas plaats begin september. Veldritkrant.be kreeg wel al een voorsmaakje van het shirt waarmee Laura Verdonschot en co volgende winter zullen rondfietsen. Hier is het AA Drink-BRIS Cycling Team, het 'kindje' van Geert Wellens en Frank Hannes.

Het is al lang geen geheim meer dat Geert Wellens ambitieuze plannen had. "Er is een lacune in het veldrijden", wist hij maanden geleden al te vertellen. "Onder meer Enertherm-BKCP en Telenet-Fidea hebben respectievelijk Sanne Cant en Ellen Van Loy en Loes Sels in huis, maar voor de jongere meisjes is er niet echt een platform waarop ze naar behoren kunnen opgeleid worden. Dat zou ik graag opvullen."

En dat heeft Geert Wellens -samen met zijn compagnon Frank Hannes gedaan. "Ons huiswerk is af", grijnst de jongste van de Wellens-broers. Begin september stellen we ons team officieel voor in de Meerhoutse taverne De Luihoeve, waar alles eigenlijk ontstaan is. Daar zullen we ons 'kindje' boven de doopvont houden en onze toekomstplannen -zowel op korte als op lange termijn- uit de doeken doen."

De namen van de meisjes zijn alvast gekend: de Limburgse Laura Verdonschot (meervoudig jongerenkampioene in het veld) is wellicht de bekendste naam van het gezelschap, maar ook in Maud Kaptheijns, Lotte Eikelenboom, Shana Maes, Esmee Oosterman, Axelle Bellaert en Jara Noel zien Wellens en Hannes voldoende potentieel. Jens Ghys is de enige jongen in het bonte allegaartje. Op zoek naar een nieuwe Marianne Vos of Sanne Cant dus. Het initiatief mogen en moeten we alvast als lovenswaardig beschouwen en waarderen!




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!