Gianni Van Donink in nieuw team: Van Assche-Alphamotors

Gianni Van Donink in nieuw team: Van Assche-Alphamotors

Het veldritlandschap is vanaf volgend seizoen een crossploeg rijker. Van Assche-Alphamotors wordt het nieuwste opleidingsteam. Bekendste naam in de ploeg wordt Gianni Van Donink, die bij Telenet-Fidea geen contractverlenging kreeg. Achter de schermen zouden ook Tom Steels en Erwin Vervecken meewerken.

Op 1 september verschijnt een nieuwe naam in het nieuwe veldritlandschap: het Van Assche-Alphamotors Cycling team wil jonge talenten in een professionele omgeving de kans geven door te groeien naar de top, klinkt het vanuit het management. Ploegleider wordt Eddy Van Bunder, die de voorbije jaren heel wat ervaring opdeed, onder meer bij Sunweb-Napoleongames en het jeugdteam ervan.

Van Donink

Manager is Serge Van Assche, die samen met assist-ploegleider Patrick Bellon uit het motorcrossen komt. "Het team zal maximaal 20 renners tellen en richt zich uitsluiten op aspiranten, nieuwelingen, juniores en beloften", aldus Van Assche. "Misschien komt daar ook één eliterenner bij die tussen die jeugd voor de nodige ervaring en extra advies kan zorgen." Intussen stapte al een aantal renners in het project: Gianni Van Donink (ex Young Telenet-Fidea) is voorlopig de bekendste naam. Fabio en Timo Verberckmoes, Jari De Clercq, Andreas Goeman, Ryan Cortjens en Bjarne Laroy zetten al hun krabbel. "Ook met een aantal andere renners zijn we rond maar die namen kunnen we nog niet bekend maken omdat de betrokken renners nog verplichtingen hebben in hun huidig team."

Met Museeuw Bikes, Steels en Vervecken


“Samen met manager Serge Van Assche en assistent ploegleider heb ik een aantal sponsors bereid gevonden mee te stappen in het project", vult Van Bunder aan. "Er zijn weliswaar al enkele gestructureerde veldritteams in Vlaanderen maar toch zie ik nog een opening. Met Museeuw Bikes ontwikkelden we een revolutionaire nieuwe crossfiets die onze renners kunnen uittesten. Met Tom Steels en Erwin Vervecken hebben we twee gewezen toppers die onze renners achter de schermen zullen opvolgen en tips geven. Ook Cycling.be, Vio en Vizuelle stappen mee in het project.”

Het Van Assche-Alpha motorhomesteam wil het accent vooral op het veld leggen, maar zal de renners ook op de weg en in het mountainbike steunen. "Ik heb op dat vlak al enkele jaren samengewerkt met Tom Steels die ook in het motorcrossteam onze jonge pilootjes heeft begeleid", aldus Bellon. "We willen een project op lange termijn uitbouwen. Onze sponsors weten dat en staan daar ook volop achter. Van druk op de renners is er geen sprake. "



foto copyright Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!