Van der Poel sprint naar vierde plaats aan Lacs de l'Eau d'Heure

Van der Poel sprint naar vierde plaats aan Lacs de l'Eau d'Heure

Straffe stoot van Mathieu van der Poel. De eerstejaarsbelofte sprintte deze namiddag naar een knappe vierde plaats in de eerste van twee Ardennenetappes in de Ronde van België. André Greipel won, voor Roman Maikin en Philippe Gilbert.

Het was een uitgedund peloton (een 70-tal renners) met alle favorieten, dat zich aandiende in de finale van deze eerste Ardennenetappe. Onder meer Sander Cordeel probeerde het in de slotfase nog met een tweetal gezellen, maar Greipel en co lieten niet begaan. Vervolgens trokken Jürgen Roelandts en Greg Henderson op perfecte wijze de sprint bergop aan voor hun kopman André Greipel. De Gorilla maakte de klus magistraal af.

De Rus Roman Maikan werd tweede, Philippe Gilbert derde. Als je dan met Mathieu van der Poel de vierde plaats pakt, mag je als team bijzonder blij zijn. Mathieu hield daarmee onder meer gevestigde waarden als Gavazzi, Vanbilsen en Van Avermaet achter zich.

Ingesloten

En of de jongste zoon van Adrie van der Poel tevreden was met het resultaat. "Misschien zat er nog iets meer in, want ik geraakte wat ingesloten", vertelde hij na afloop. "Hoe zwaar het was? Goh, er werd vooral hard gereden in de aanloop naar de beklimmingen, maar bergop viel het best nog mee", reageerde Mathieu koel aan Cyclo-cross.info.

Zo bewees ploegleider Christoph Roodhooft -die Van der Poel gebood zich de eerste etappes gedeisd te houden- zijn grote gelijk. Ook morgen mag Mathieu nog een keer zijn kans gaan. "Misschien ligt die rit me nog beter", vertelde hij gisteren. "We verkende de etappe met start en aankomst in Oreye trouwens met de ploeg. Ik vond het echt een omloop naar mijn mogelijkheden."

Vier veldrijders in top 20


Met Sascha Weber (10de) eindigde trouwens nog een veldrijder in de top tien van deze etappe, terwijl ook Marcel Meisen (13de) en David van der Poel (19de) een fraai resultaat neerzetten.

Foto Van der Poel (tijdrit gisteren): Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!