Geen Tour voor wereldkampioen Zdenek Stybar

Geen Tour voor wereldkampioen Zdenek Stybar

Zdenek Stybar was dit jaar dolgraag van start gegaan in de Ronde van Frankrijk, maar de veldritwereldkampioen zal er niet bij zijn. Styby gaat wel voor het eerst van start in de Dauphiné.

Een paar weken geleden stak Styby niet onder stoelen of banken dat hij dit jaar de ambitie had om van start te gaan in de Tour. Maar hij zal er begin juli dus niet bij zijn. "Niet evident om bij Omega Pharma-Quick.Step de selectie te halen", vertelt Stybar op zijn website. "Mark Cavendish krijgt in de Tour een treintje met jongens als Matteo Trentin, Mark Renshaw, Tony Martin en Gert Steegmans mee. Met klassementsrenner Michal Kwiatkowski zitten we snel aan zes mannen. Tel daar nog iemand bij die in de cols zijn streng trekt en een tweetal jongens die in de eerste dagen van de Tour kunnen scoren. Dan ben je snel rond."

Stybar zal voor het eerst in zijn carrière wel van start gaan in de Dauphiné (8-15 juni). "Oorspronkelijk stond de Ronde van Zwitserland opnieuw op de agenda, maar in overleg met de ploegleiding kiezen we dit jaar voor de Dauphiné. Daarna mik ik vol op het Tsjechisch kampioenschap. Later volgen respectievelijk de Ronde van Polen en de Eneco Tour (die Stybar vorig jaar won, red) en de Vuelta.

Hockey en Giro

De wereldkampioen veldrijden toeft momenteel trouwens nog steeds op Mallorca, waar hij de basis legt van zijn najaar. "Tussendoor geniet ik van hockey en de Giro op tv. Fantastisch om zien hoe de ploegmaats daar alles in het werk stellen om Rigoberto Uran naar eindwinst te leiden", besluit de 28-jarige Tsjech.




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!