Isolteam - nieuws

Nieuws: 'losse crossen' bundelen de krachten

Nieuws: 'losse crossen' bundelen de krachten

Gisterenavond vond een eerste vergadering -lees: kenningsmakingsavond- plaats waarop alle organisatoren van niet-klassementscrossen uitgenodigd waren. Doel is om in de toekomst de krachten te bundelen...

Bredene, Otegem, Mol, Sint-Niklaas, Ardooie, Maldegem, Erpe-Mere, Lebbeke en Meulebeke. Negen organisatoren (een aantal anderen was verontschuldigd) kwamen gisterenavond in de Gentse Blaarmeersen voor het eerst samen.

Doel van de bijeenkomst? "Simpel", zegt initiatiefnemer Hans Bert (foto rechts) van de Maldegemse Parkcross. "Stuk voor stuk werken deze onafhankelijke organisatoren keihard om hun wedstrijd in leven te houden. Maar elk werkt op zijn manier, waardoor er weinig uniformiteit is. Daar hopen we verandering in te brengen. Elk op zich wordt elk jaar met een aantal problemen geconfronteerd, en dat gaat nogal eens gepaard met een gevoel van machteloosheid. Zo werden we vorig jaar in Maldegem twee dagen voor onze wedstrijd plots geconfronteerd met een afzegging van het complete Sunweb-Napoleongamesteam, omdat we met één renner niet tot een vergelijk kwamen. Kan dat allemaal zomaar? Moet er niet iets veranderen aan de contracten? Moeten we niet eens samenzitten met de teammanagers of de Belgische Wielerbond? Enzovoort.."

Hans Bert mailde elke organisator met de vraag wie interesse had in een eerste bijeenkomst. "Ik begon er schoorvoetend aan, maar zoals u ziet, is de opkomst overweldigend. Blijkbaar zijn niet alleen wij vragende partij." Waarop vanuit andere hoek de reactie kwam: "Het publiek denkt soms dat een cross organiseren een winstgevende onderneming is. Niets van. Het is elk jaar harken om alles financieel rond te krijgen. Misschien kan een samenwerking het iets comfortabeler maken."

Werkgroep

Gisteren werd vooral gedebatteerd. Onder meer over de contracten met de renners, de mogelijkheden om in de toekomst ook praktisch te gaan samenwerken (naar seingevers en dergelijke toe), uniformiteit, de intentie om met de Wielerbond te onderhandelen over bepaalde onderwerpen, de relaties met de renners en teams, ... "

De komende dagen zullen de aanwezigen individueel per veldrit deze eerste samenkomst evalueren en kijken of er een werkgroep kan opgericht worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd...
Zoeken

Newsfeed AGB 24/24 zin om te adverteren

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031