Coach Peter Hespel houdt Kevin Pauwels weg van Belgian Mountainbike Challenge

Coach Peter Hespel houdt Kevin Pauwels weg van Belgian Mountainbike Challenge

Kevin Pauwels was één van de veldrittoppers die vandaag aan de start van de Driedaagse MTB-wedstrijd BeMC zou staan. Maar dat was buiten zijn nieuwe coach Peter Hespel gerekend. "We hebben Kevin inderdaad geadviseerd daarin niet van start te gaan", aldus de professor en zijn team.

Onder meer Bart Wellens, Thijs van Amerongen, Tom Meeusen en Bart Aernouts zijn zonet begonnen aan de driedaagse BeMC, dat staat voor de Belgium Mountainbike Tour en zichzelf profileert als 'The hardest mountainbike Tour in the Benelux'. Ook op de startlijst, Kevin Pauwels. Maar de Sunweb-Napoleongameskopman kreeg een 'njet' van zijn nieuwe coach Peter Hespel.

De professor inspanningsfysiologie geeft daarvoor drie belangrijke redenen. "Om zijn basisconditie te verbeteren, wil ik dat Kevin bij voorkeur meedoet aan een aantal mooie rittenwedstrijden in de lente/zomer", aldus Hespel. "Deze planning interfereert met het mountainbikeseizoen en de eventuele voorbereiding hierop."

"Op de weg mag alles, maar moét niets"


"Daarnaast wil ik voldoende ruimte overhouden in het trainingsschema om specifieke krachttrainingen in te lassen ter voorbereiding van volgende winter. En dat is makkelijker te combineren met een rustige extensieve voorbereiding op de weg dan met een intensieve mountainbikevoorbereiding en -competitie waarin sowieso van hem verwacht wordt dat hij presteert. Op de weg mag alles, maar moet niets."

Tot slot denkt 'team Hespel' ook aan de rug van zijn nieuwe pupil. "Koersen op de weg is véél minder belastend voor de rug dan mountainbiken. En het is een absolute must dat Kevin bij de start van het veldritseizoen van zijn rugprobleem verlost is", besluit Hespel.


Foto: Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!