Jan Denuwelaere maakt comeback bij Vastgoedservice-Golden Palace

Jan Denuwelaere maakt comeback bij Vastgoedservice-Golden Palace

Zeven maanden nadat hij bekendmaakte met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière te zetten, tekende Jan Denuwelaere een overeenkomst dat hem tot eind volgend seizoen aan het Vastgoedservice-Golden Palaceteam verbindt. "Ik ben een ander mens", klinkt het.

Oktober 2013. De geruchten sijpelen binnen dat Jan Denuwelaere -op dat moment prof bij het Style & Conceptteam- zou kappen met het veldrijden. Een paar dagen later werd het nieuws bevestigd. Op 1 november nam hij definitief afscheid op de Koppenberg. Maar zie, amper een half jaar later heeft de ondertussen 26-jarige Woestenaar zich bekeerd. Deze middag tekende de winnaar van de Bpost Trofeemanche in Essen van 2012 een contract dat hem tot eind volgend seizoen aan het nieuwe Vastgoedservice-Golden Palace bindt. Daar wordt Denuwelaere ploegmakker van onder meer Rob Peeters en Wout Van Aert.

Denuwelaere reageert enthousiast. "Ik voel me mentaal opnieuw top", aldus de Woestenaar in een persbericht van het team. "Vorig jaar zat ik echt niet goed in mijn vel, waardoor ik besliste er een punt achter te zetten. Maar al snel miste ik het veldrijden, de competitie. Ik heb de trainingen ondertussen hervat en hoop snel opnieuw mijn mannetje te staan."

Vertrouwen

"Ik voel dat de mensen van Vastgoedservice-Golden Palace vertrouwen hebben in mij", zegt Denuwelaere ook nog. "Dat heeft mijn keuze om voor dit topteam uit te komen mee beïnvloed. Ik besef uiteraard dat ik met een achterstand van start ga, maar die zal ik de komende weken en maanden proberen weg te werken. Voor het eerst in mijn carrière maak ik ook deel uit van een team dat een mooi zomerprogramma afwerkt. Dat kan alleen maar in mijn voordeel spelen."

Teammanager Geert Vanhoof gelooft nog steeds in het talent van Denuwelaere. "Wie ooit een klassementscross kon winnen, heeft wat in zijn mars. Wij geven Jan de kans zich opnieuw te profileren als veldrijder. Uit gesprekken blijkt dat dat hij bijzonder gemotiveerd is om volgend seizoen opnieuw de aansluiting met de top te proberen bewerkstelligen."
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!