Rob Peeters: 'Wout Van Aert is een echt leidersfiguur'

Rob Peeters: 'Wout Van Aert is een echt leidersfiguur'

Net als alle veldritteams trok ook het Vastgoedservice-Golden Palaceteam naar het zuiden. Voor het eerst, want het team bestaat pas enkele maanden. Wij polsten bij Rob Peeters naar een stand van zaken...

Hotel Sol y Mar in Calpe, donderdagavond. Na het avondeten maakt Rob Peeters tijd voor een babbel. Openhartig als hij is vertelt Rob honderduit over zijn stage. Een succes, noemt hij het. Ook al had hij het de eerste dagen moeilijk. "Ik was amper in Calpe gearriveerd, toen ik telefoon kreeg uit de Kempen. Er was 'acute leukemie' vastgesteld bij onze pa", vertelt hij. "Hij sukkelt al een tijdje, sinds hij in januari aan het hart werd geopereerd. Toch kwam het slechte nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Mijn wereld stortte in."

De Desselnaar twijfelde of hij niet onmiddellijk terug naar huis moest. Maar uiteindelijk besloot hij te blijven. "Met dank aan nonkel Wilfried, die hier na het voorjaar een weekje op vakantie was. Hij praatte op me in. Ook ploegleider Stijn Van Hout en de ploegmaats sleurden me erdoor", bekent hij. "Al kreeg ik het opnieuw lastig tijdens de eerste training. Ik begon te tobben op de fiets en geraakte geen poot meer vooruit. Maar terwijl de mannen me wat opwachtten, herpakte ik me. Achteraf gezien de goede beslissing, denk ik. Hier moést ik mee. Thuis had ik wellicht de moed niet gevonden om in mijn eentje te gaan trainen."

Kwartet

Ondertussen is de stage zo goed als achter de rug. En Peeters' evaluatie van zijn Spaanse twaalfdaagse is positief. "Toegegeven, ik had vooraf wat schrik. Met vier man op stage, wat zou dat geven? Als je met vijftien bent, dan kun je hetzelfde verhaal drie, vier keer vertellen, hé. Maar met vier, dan ben je nogal rap rond. Maar, het heeft ook zijn voordelen: er zijn er minder waaraan je je kan ergeren", lacht hij. "Nee, serieus, de sfeer in de ploeg was top."

Terwijl Jens en Joeri Adams een kamer deelden (voor het eerst in hun carrière trokken de broers samen op stage), sliep Rob -ook voor het eerst- samen met beloftenwereldkampioen Wout Van Aert. "Hoe dat meevalt? Goh... Nee, ik mag niet klagen", grijnst de Belgische vice-kampioen. "Maar Wout is wel een echt leidersfiguur, merkte ik vlug. Nu, geen probleem voor mij, want ik ben van nature uit eerder een 'volger'. Tenzij mij anders gevraagd wordt. Ik kan daar wel mee om. Ik ben een gemakkelijke, hé."

Van Aert: 'Ik wil alles piekfijn in orde hebben'

Uitgerekend op dat moment, komt van Aert -nieuwsgierig als hij is- even poolshoogte nemen tijdens het interview. "Ik een leidersfiguur? Allez.. Nu ja, misschien toch een beetje", lacht de Lillenaar. "Naar beslissingen toe bijvoorbeeld. En ik hou mij ook graag aan mijn planning. Ik wil alles piekfijn in orde hebben, terwijl Rob minder een 'pietje precies' is. Ik denk dat dit is wat hij bedoelt. Maar voor alle duidelijkheid: ik wil niet 'de baas' spelen. En voor mij blijft Rob de absolute kopman van de ploeg. Ik kom pas piepen, ik ben trouwens nog twee jaar belofte."

Gehoord, Rob? "Komt allemaal in orde", klinkt het wat nonchalant, maar gemeend. "Ik ben door de ploegleiding trouwens aangeduid als wegkapitein, als ik dat woord mag gebruiken. Een beetje zoals Kevin Hulsmans dat in ons wegteam is. Ik ben nu eenmaal de oudste en heb wel al wat ervaring. Als men dat van mij vraagt, doe ik dat. En die rol bevalt me, ja."

Maar terug naar de stage-evaluatie van de ploeg. "Top. Calpe en omgeving is verdomd 'chique' om te trainen. Afwisseling gegarandeerd. Rustige wegen en heel veel mogelijkheden. Meer dan in Mallorca, waar ik de voorbije jaren toefde op stage. Deze twaalf dagen zijn ook perfect ingevuld: drie blokken van drie dagen, met tussendoor telkens een rustdag. En de focus lag op het verstevigen van de basis. Met af en toe eens een extra prikkel. Al vind ik dat je hier niet te veel specifiek op intensiteit moet werken. We hebben hier zoveel hoogtemeters gehad... En op die hellingen moet je sowieso trappen om vooruit te gaan, niet?"

Knechten voor Cordeel, Ruijgh en Hulsmans

Zondagmorgen vliegt het gezelschap (de vier renners met ploegleider Stijn Van Hout, een verzorger en een mecanicien) opnieuw naar ons land. Volgende woensdag staat met Puivelde de eerste koers op het menu. "Gevolgd door de GP Criquielion en de Omloop der Kempen. Daarna staat al de Ronde van België op de agenda. Toch een belangrijke wedstrijd voor ons team. Mijn doel? Uitrijden, maar vooral onze wegrenners helpen. Cordeel, Ruijgh en Hulsmans kunnen op me rekenen. Mee op kop rijden indien nodig, drinkbussen halen, laat maar komen. Plezant, toch? Dit wil ik trouwens met veel plezier de hele zomer doen. Zelf uitslagen rijden, dat zal ik volgende winter wel proberen", besluit hij met een knipoog.

Bannerfoto: Copyright Wout Van Aert!
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!