Paul Ponnet niet langer trainer van Niels Albert. 'Het werkte niet'

Paul Ponnet niet langer trainer van Niels Albert. 'Het werkte niet'

Niels Albert vertoeft met zijn ploegmaats in Benicassim op stage. Wij wilden weten hoe het gaat met de Vlaams-Brabander en zochten hem op. "Prima", vertelt de BKCP-Powerpluskopman. "Ik gooi het deze zomer over een andere boeg."

Het was wat overtrokken, woensdagmorgen aan de Costa del Azahar. Geen dreigende onweerswolken, maar toch... "De minst aangename morgen sinds we hier zijn", klonk het bij de BKCP'ers in koor vooraleer ze hun dagelijks trainingstocht aanvatten. De onrust verdween snel: na amper een uurtje losrijden richting de eerste hindernis van de dag, was de zon alweer volop van de partij. En tegen het middaguur steeg het kwik gemakkelijk tot dik boven de twintig graden.

"Ideaal om de geplande tijdrittraining af te werken", aldus Albert en co. Tijdrittraining? Ongewoon voor een crossploeg, dachten we. "Misschien wel, maar we willen dit jaar niets aan het toeval overlaten richting de Ronde van België, de eerste belangrijke confrontatie van ons zomerseizoen", klinkt het vastberaden. "Niet dat ik de Ronde van België wil winnen, maar het is wel een doel om er enig niveau te halen. Een kopie van vorige zomer kan en mag niet meer. Als je in de zomer niet vol kan meekoersen, heb je in de winter een probleem."

Verder zonder Paul Ponnet

Dus is Albert al vrij vroeg in zijn voorbereiding hard aan het werk. Jawel, zonder coach Paul Ponnet. "Nochtans een goede trainer", zegt Albert. "Vraag het maar aan ploegmaat Philipp Walsleben, die nog altijd met hem samenwerkt. Maar met mij lukte het niet. We hebben het een kans gegeven, maar als het tegenvalt, moet je durven veranderen. Deels ook mijn fout, hé. Wellicht ging ik te gemakkelijk mee in het verhaal om het in de zomer rustiger aan te doen." Een fout die de tweevoudige wereldkampioen nu niet wil maken. Albert werkt -opnieuw- samen met dokter Guy De Schutter. "Het geeft me een goed en vertrouwd gevoel. Ik sta nu ook al een stuk verder dan pakweg een jaar geleden. Ik maal een pak meer kilometers, train intenser. Nu al, ja. Ik heb zelfs al een aantal trips van zes uur achter de rug."

"Wie weet kan ik mezelf al eens tonen in de Ardennenrit van de Ronde van België", gaat Albert voort. "Geef toe, wat mijn voormalige ploegmakker Marcel Meisen vorig jaar liet zien in die rit (Meisen werd 8ste, red), daartoe moet ik toch ook in staat zijn."

Naast De Schutter liep de voorbije dagen trouwens nog een andere opgemerkte gaste rond in Hotel Intur Bonaire in Benicassim. "Goed opgemerkt. Ik werk weer samen met voedingsspecialiste Ellen Devroe. Twee, drie jaar geleden gebeurde dat ook al, maar ik liet het contact verwateren. Nu wil ik niets meer aan het toeval overlaten. En alle beetjes helpen daarbij, niet?"




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!