Bart Wellens mag eindelijk weer fietsen

Bart Wellens mag eindelijk weer fietsen

Goed nieuws voor Bart Wellens. De Kempenaar kreeg vandaag groen licht van de dokters om te fietsen. Wellens staat sinds de WB-manche van Nommay (eind januari) langs de zijlijn met rugperikelen.

Wellens passeerde vandaag in het gezelschap van ploegdokter Peter T’Seyen een paar tests in het ziekenhuis van Geel en die deed de dokters het licht op groen zetten: hij mag de fietstrainingen hernemen. “Op voorwaarde dat ik het rustig aan doe", klinkt het. "De eerste dagen is enige intensiteit uit den boze."

De Kempenaar is in elk geval blij dat hij opnieuw in beweging kan komen, verzekert hij. “Hoewel je je van mijn eerste rit niet te veel moet voorstellen. Het zal allemaal beperkt blijven tot een uurtje losrijden, maar zelfs daarmee zal ik al tevreden zijn. Ik wist vooraf dat het vanaf de eerste infiltratie in mijn rug zes tot acht weken zou duren vooraleer ik fysiek opnieuw zou kunnen beginnen opbouwen. We zijn nu bij het begin van de zevende week. Ik zit bijgevolg goed op schema. Ik voel me op dit moment een beetje zoals mijn kindjes de dag van Sinterklaas. Geduldig zijn was niet eenvoudig. Ik zat met een dubbel gevoel: ik mocht iets doen, maar eigenlijk niets”, aldus de derde van het BK in Waregem.


"Niet helemaal pijnvrij"


Is Bart Wellens op dit moment pijnvrij? "Neen. Mijn rug is nog steeds gevoelig, maar onmogelijk te vergelijken met de beginperiode na het BK. Het ergste is achter de rug. Hoofdzaak is dat ik opnieuw kan fietsen. Ik mag meer en meer kilometers doen. Dat is broodnodig want mijn conditie is helemaal weggezakt. Ik start compleet vanaf nul. Bovendien kwam ik een paar kilo’s bij. Ik heb er net een weekje vakantie op Tenerife opzitten. Als je lekker eet en drinkt zorgt dat meteen voor wat extra gewicht, maar dat rijd ik er de komende weken wel af”, glimlacht hij.


Foto: Rudy De Backer


Tags: Bart Wellens




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!