Niels Albert: 'Mentale aspect belangrijker dan je vermoedt'

Niels Albert: 'Mentale aspect belangrijker dan je vermoedt'

Niels Albert blikt, vooraleer hij naar de Dominciaanse Republiek vertrekt, op zijn eigen website nog even terug op het voorbije seizoen. Daarbij reageert hij ook op de Scherpe Blik van Sven Nys, maar kijkt hij vooral vooruit. "Volgende winter wil ik opnieuw overal meedoen."

"Een winter waar ik niet helemaal tevreden kan en mag mee zijn. Ik pakte weliswaar een paar mooie overwinningen, maar dat ik geen trui, noch de eindwinst in een regelmatigheidscriterium behaalde, dat steekt toch een beetje", aldus een eerlijke Albert op zijn website. En dat er naar volgend seizoen toe wel wat zal veranderen, klinkt het. "Intern is er al over gepraat, maar naar de buitenwereld toe is het nog te vroeg om daar iets over te communiceren."

"Ik kopieer Nys niet"

Verder heeft Albert het ook nog even over de Scherpe Blik van Sven Nys op deze website. "Vreemd dat Sven denkt dat ik hem probeer te kopiƫren. Mijn respect voor hem is groot, maar dit wil ik toch even rechtzetten. Ik heb altijd al -samen met een aantal mensen in mijn dichte entourage- mijn eigen weg uitgestippeld."

Tot slot geeft Albert nog toe dat hij het de voorbije weken en maanden meermaals mentaal niet gemakkelijk had. "Om te presteren moet je niet alleen fysiek, maar ook mentaal top zijn. Dat was de voorbije winter niet altijd het geval. In Middelkerke bijvoorbeeld liep het voor geen meter, terwijl ik een week later in Oostmalle 'vloog'. En dat was niet omdat ik plots beginnen bijtrainen was, integendeel", besluit de BKCP-Powerpluskopman.


Foto's: Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!