Isolteam - nieuws

Sven Nys en Sanne Cant winnen Cyclocross Masters in Waregem

Sven Nys en Sanne Cant winnen Cyclocross Masters in Waregem

Het veldritseizoen zit er nu echt definitief op. In Waregem gingen de zeges naar Sven Nys en Sanne Cant. Nys klopte Lars van der Haar, Niels Albert en Tom Meeusen, Cant won voor Van Loy en Havlikova.

Spektakel gegarandeerd, in deze allerlaatste confrontatie van het seizoen. Dat de uitslag van de tijdrit (gewonnen door Simunek, voor Bina en Nys) bepalend was voor de startorde in de wedstrijd in lijn, maar dan in omgekeerde volgorde, speelde niet bepaald in het voordeel van de Belgische kampioen. Maar, zoals het hoort in een galawedstrijd, schuiven de tenoren in de slotfase toch naar voor. Zo kregen we uiteindelijk een 'duel' tussen Sven Nys, Lars van der Haar, Niels Albert en Tom Meeusen.

En in die volgorde zouden ze wat later ook finishen. Een logisch resultaat, zonder meer. "Maar niet eenvoudig", lachte Nys achteraf. "Omdat ik helemaal achterin startte, moest ik echt alles uit de kast halen om nog voorin te geraken. Op de koop toe kwam ik in de aanvangsronde ook nog eens ten val. Een half uur Ć  bloc, met andere woorden. Maar belangrijker is dat het publiek genoten heeft van deze avond. En ik sluit een topseizoen in schoonheid af."

Achteraf bezeerde Nys zich nog aan de schouder, toen hij in de laatste ronde ook nog onzacht in aanraking kwam met een mast. "Even vreesde ik dat de schouder uit de kom was", grijnsde hij net voorbij de streep. "Hopelijk valt de schade mee."

Van Loy en Simunek beste tijdrijders


De avond startte dus met twee tijdritjes: bij de dames haalde Ellen Van Loy het van Sanne Cant, terwijl de Kwadro-Stannahrenners Radomir Simunek en Martin Bina Sven Nys aftroefden bij de heren. In de 'Batlle of sexes' klopten de heren de dames. In een spannend duel waren Nys-Albert en Van der Haar -ondanks een handicap- net dat tikkeltje beter dan Cant en co.

Sanne Cant zette daarna wel orde op zaken tijdens de rit in lijn (van twintig minuten) voor dames. Sven Nys tot slot sloot de avond en het seizoen dus af met winst bij de elites in een half uur durende 'slotshow', waarna hij ook nog gekroond werd tot 'Koning Winter'
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930