Velofollies 2023

Belgisch juniorenkampioen Iserbyt vijf jaar langer bij Telenet-Fidea

Belgisch juniorenkampioen Iserbyt vijf jaar langer bij Telenet-Fidea

Eli Iserbyt zit gebeiteld. De Belgische juniorenkampioen kreeg en tekende een contractverlenging bij Telenet-Fidea voor maar liefst vijf jaar. "Ik wil mijn goudhaantjes niet zomaar laten wegplukken", motiveert teammanager Van Kasteren de langetermijnverbintenis.

De nog altijd maar 16-jarige West-Vlaming Eli Iserbyt, één van de revelaties van het seizoen, verbindt zijn lot dus voor vijf jaar aan het team van Hans van Kasteren. De ploegmanager heeft zo zijn redenen om de kleine Bavikhovenaar langer vast te leggen. "Eerst en vooral omwille van zijn talent, inzet en volharding", klink het in een persbericht. "Eli is dan ook een echte acrobaat op de fiets. Niemand pakt een bocht zo snel als hij. Een goudhaantje."

"En ik wil niet dat de concurrentie onze talenten zomaar komt wegplukken, dus wilde ik Iserbyt voor langere tijd aan ons binden." Ook Iserbyt zelf reageerde enthousiast. "Omdat ik me heel goed voel in het team. De begeleiding is prima en de stages misten hun doel niet. Niet onbelangrijk: na mijn tweede jaar bij de junioren mag ik in 2015 automatisch doorstromen naar het hoofdteam van Telenet-Fidea. Zo kan ik mijn carrière zonder stress plannen."

Klimaat

Dat hij met Wout Van Aert een toptalent kwijtspeelde, zit Van Kasteren nog steeds wat dwars. “Dat zal ik nu oplossen door onze renners gewoon een meerjarig contract aan te bieden. Daarmee wil ik rust brengen in een klimaat dat andere managers graag verstoren. Vandaar bijvoorbeeld het vijfjarig contract voor Eli Iserbyt. Thijs Aerts en Kobe Goossens hebben ondertussen eveneens hun handtekening gezet. Zij blijven vier jaar. Hetzelfde voor Toon Aerts die net als Daan Soete en Quinten Hermans op termijn naar de profs zal overstappen. Eerder verlengden ook Tom Meeusen, Bart Wellens, Corné van Kessel en Thijs van Amerongen hun verbintenis voor meerdere jaren. Met dit alles is onze toekomst voor de volgende vier jaar verzekerd. Op deze manier brengt ik sereniteit in onze rangen. Zo heb ik het graag”, besluit Van Kasteren in het persbericht.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!