Sanne Cant zet in extremis Bpost Bank Trofee naar haar hand

Sanne Cant zet in extremis Bpost Bank Trofee naar haar hand

Sanne Cant heeft in Oostmalle de slotmanche van de Bpost Bank Trofee gewonnen. Een overwinning die haar zowaar nog de eindzege in het regelmatigheidscriterium oplevert. Helen Wyman, die haar halve minuut bonus in het klassement als sneeuw voor de zon zag smelten, werd derde.

Dat Mitch Groot en Yannick Peeters respectievelijk de nieuwelingen- en juniorenwedstrijd naar hun hand zetten, was geen verrassing. Groot rekende af met Belgisch kampioen Jappe Jaspers en Victor Vandebosch. Yannick Peeters haalde het in de sprint van Stijn Caluwé, terwijl juniorenwereldkampioen Thijs Aerts -die mee de wedstrijd kleurde- als derde mee op het podium mocht.

Dé verrassing van de dag kwam van Yorben Van Tichelt. De Sunweb-Napoleonbelofte hield voor eigen volk Mathieu van der Poel en Wout Van Aert af en boekte zo zijn grootste zege uit zijn carrière. De 'poulain' van Tom Vannoppen was in eigen dorp uiteraard bijzonder gemotiveerd van start gegaan. "Ik heb hier weken naartoe geleefd", vertelde hij ons deze week nog. Knap als je het dan ook kan afmaken. Van Aert was al langer zeker van eindwinst.

Knap van Cant én Sels

Was Van Tichelt de revelatie, dan zorgde Sanne Cant voor dé ommekeer van de dag. De Lilse pakte niet alleen de zege in de dameswedstrijd, maar zette ook van meet af aan ook leidster Helen Wyman onder druk door de bonificatieseconden onderweg mee te graaien. Nog voor halfkoers was Cant zelfs al virtueel eindwinnaar en dat gaf ze niet meer uit handen. Zo pakt Cant alsnog haar derde eindzege in de Bpost Trofee. Ook knap, de tweede plaats voor Cants nichtje Loes Sels. De jonge mama sluit zo haar comebackseizoen op prachtige wijze af.

Cant was uiteraard dolgelukkig met haar dubbelslag. "Ik had schrik dat dit het seizoen van overal 'net niet' zou worden", vertelde ze vooraf. "Net naast het podium van de Wereldbeker, net naast het podium op het WK in Hoogerheide en ik dreigde ook uit de top drie van de UCI-ranking te vallen." Maar na haar zege in Oostmalle blijft Cant wellicht ook in die top drie en wint ze in extremis dus nog de Bpost Bank Trofee. Zonder twijfel de kers op de taart van een prima winter.


Foto's: Patricia Cristens
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!