Niels Albert rijdt alle frustraties van zich af in 'zijn' Oostmalle

Niels Albert rijdt alle frustraties van zich af in 'zijn' Oostmalle

Niels Albert is uit de doden opgestaan. De BKCP-Powerpluskopman rondde in Oostmalle een solo van dik drie kwartier succesvol af. Meeusen en Pauwels werden tweede en derde, terwijl Sven Nys zich moest beperken tot het consolideren van zijn eindzege in de Bpost Bank Trofee.

De voorbije maand zal gecatalogeerd worden als een van de meest zwarte periodes uit de carrière van Niels Albert. Na zijn zege in de Wereldbekermanche van Rome reed Albert geen deuk in een pakje boter meer. Zowel BK als WK vielen in het water, en ook de eerste twee weken na dat WK in Hoogerheide liep het voor geen meter meer. Vorige zaterdag volgde een absoluut dieptepunt, toen Albert in Middelkerke in extremis zijn leidersplaats in de Superprestige te grabbel gooide. "Zo hoeft het voor mij niet meer", klonk het in een eerste opwelling ontgoocheld. "Dit is niet het niveau van Niels Albert." Daags nadien in Heerlen gaf Albert halverwege de wedstrijd op, gisteren gaf hij nog 'ziek' forfait voor Lebbeke.

Bonificatiesprint

Maar zie, amper 24 uur later reed Niels Albert iedereen en alles aan flarden in Oostmalle, de Sluitingsprijs die hij al voor de zesde keer winnend afsloot. Vrij snel zonderden Sven Nys, Tom Meeusen en Albert zich af van de rest van het deelnemersveld. Nys graaide in de tweede ronde nog de bonificatieseconden mee, maar moest daarna naar adem happen toen Albert het gaspedaal dieper induwde. Een half rondje later moest ook Meeusen het hoofd buigen.

Terwijl Sven Nys zich in het vervolg van de wedstrijd moest beperken tot volgen, bouwde Albert zijn voorsprong steeds verder uit. Meeusen pruttelde in het laatste kwart van de wedstrijd nog wat tegen, maar de negende seizoenszege van Albert kwam niet meer in gevaar. Kevin Pauwels reed naar een derde plaats, voor Van der Haar. Nys maakte deel uit van een zevenkoppig groepje dat voor plaats vijf vocht, maar in de finale moest hij ook daaruit lossen. Voor alle duidelijkheid: zijn (negende!) eindzege in de Bpost Trofee kwam -dankzij zijn bonus van meer dan vier minuten- nooit in gevaar. Hij zou uiteindelijk maar net in de top tien finishen.

Roodhooft: "Niels moet je nooit motiveren voor Oostmalle"

Maar de belangrijkste vaststelling na Oostmalle: Albert kruipt dus uit zijn dip en kan alsnog met een goed gevoel richting de Dominicaanse Republiek op verlof. "Niels heeft het niet gemakkelijk gehad", verdedigde zijn teammanager Christoph Roodhooft zijn poulain. "Hij is door de publieke opinie ook te hard aangepakt. De resultaten waren er niet, maar op training zag ik dat hij niet slecht bezig was. Maar die reacties van pers en publiek stimuleerden hem uiteraard niet. Hoe moeilijk het voor hem was om zich nog op te laden voor deze Sluitingsprijs? Ach, dat viel best mee. Niels moet je nooit motiveren om naar Oostmalle te komen. Hij rijdt hier o zo graag."


(Archief)foto Patje Cosyn




Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!