Belgisch kampioen Van Compernolle alweer zonder team

Belgisch kampioen Van Compernolle alweer zonder team

Kort maar krachtig bericht op de website van Wielerbond Vlaanderen: 'Aangezien er geen bestuur meer is, bestaat de club DNCS-Towereye niet meer. Alle renners zijn bijgevolg vrij.' Belgisch elite zonder contractkampioen Van Compernolle is alweer een illusie rijker.

De man achter DNCS-Towereye, Patrick Tuerlinckx werd eind vorig jaar veroordeeld voor fraude en moest -logischerwijze- een stap terug zetten. "Geen nood" klonk het bij de ploeg. Met Sarah Stuer als nieuwe voorzitster is alles in orde. "200 procent", lazen we eind december nog op de teamsite. Niet dus, zo blijkt.

De mededeling op de website van Wielerbond Vlaanderen laat weinig aan duidelijkheid over: 'Er is geen bestuur, dus de club DNCS-Towereye bestaat niet meer. Alle renners zijn vrij.' "Ik kreeg die melding ondertussen ook al in de brievenbus", reageert Belgisch kampioen bij de elites zonder contract Kenneth Van Compernolle. "Geen probleem voor het laatste crossweekend. Zowel in Lebbeke als in Oostmalle mag ik nog van start met de DNCS-kledij. Wat daarna moet gebeuren? Geen flauw idee."

"Mag nu ophouden"


"De tegenslag mag nu wel eens ophouden", foetert de West-Vlaming. Die kreeg elf maanden geleden immers ook al eens te horen dat hij moest opstappen, toen bij Style & Concept. Van Compernolle kreeg 'onderdak' bij DNCS, maar toen al stonden een pak vraagtekens achter de naam van Tuerlinckx, niet meteen de meest betrouwbare persoon in het peloton. Ondanks zijn schorsing liep de man de voorbije weken trouwens nog rond op alle veldritten in teamkledij, terwijl hij ook met de mobilhome van de ploeg rondreed. Verdwijnt hij nu definitief van het toneel?

Naast Van Compernolle moet nog een pak renners op zoek naar een nieuw team. Zo ook Jolien Verschueren, die de voorbije Superprestigecrossen twee keer het podium haalde bij de dames. De rest van het huidige rennersbestand vindt u terug op deze pagina. Dames Loes Sels en Ellen Van Loy zijn beter af: zij ruilden eind december DNCS voor Telenet-Fidea.


Foto: Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!