Velofollies 2023

Mathieu van der Poel na eerste profzege: 'Ik had dan toch nog wat in de tank'

Mathieu van der Poel na eerste profzege: 'Ik had dan toch nog wat in de tank'

Na Wout Van Aert (in Otegem) heeft nu ook zijn generatiegenoot en grote concurrent Mathieu van der Poel een eerste overwinning bij de profs op zak. In Heerlen hield hij een pak toppers achter zich. "Ik had dan toch nog wat in de tank", lacht de eerstejaarsbelofte.

Van der Poel reed in Heerlen vrij vroeg in de wedstrijd weg uit omvangrijke groep. "We lieten ons daarachter wat in slaap wiegen", reageerde Rob Peeters, die als derde zou finishen. "Onder meer Mathieu's broer David en Radomir Simunek stopten af. Maar achteraf gezien moet ik toch zeggen dat Van der Poel sterk was. Hij reed vijftig seconden van ons weg en hield stand. Dan heeft hij verdiend gewonnen, hé."

En zeggen dat Mathieu van der Poel zich de voorbije weken al een paar keer liet ontvallen dat hij naar het seizoenseinde snakt. "Blijkbaar had ik toch nog iets in de tank", glundert hij vandaag. "Ook gisteren in Middelkerke was het al niet slecht, maar door een val werd ik achteruitgeslagen. Vandaag liep het allemaal vlotjes. Ik startte goed, reed van meet af aan aan de leiding en slaagde er vrij snel in een kloofje te slaan. De rest van de wedstrijd reed ik solo rond en hield van mijn vijftig seconden maximale voorsprong, nog vijftien seconden over aan de streep."

"Superseizoen"

Van der Poel was uiteraard heel blij met deze eerste profzege, maar het woord opluchting vindt hij zeker misplaatst. "Omdat ik het niet meer verwacht had, eigenlijk, want de laatste weken was ik niet écht top meer. Misschien is dat mindere WK -waar ik wel meer van verwacht had- dan toch wel het gevolg geweest van dat ziek zijn in die periode. Had er toen echt sprake geweest van overdaad, dan had ik vandaag ook niet meer kunnen winnen, denk ik."

Zo mag het BKCP-Powerplustalent toch terugblikken op een superseizoen. "Ik won de Wereldbeker en de Superprestige. Ik ben Nederlands kampioen, pakte zilver op het EK en brons op het WK en ik eindig tweede in de Bpost Trofee. Dan mag ik niet klagen, denk ik." Volgend weekend rijdt de jongste van de Van der Poel-broers nog de afsluitende Bpost manche in Oostmalle, daarna zit zijn seizoen er op.


Foto: Patricia Cristens
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!