Isolteam - nieuws

Sven Nys pakt in extremis 13de SP-eindzege. Meeusen wint Middelkerke

Sven Nys pakt in extremis 13de SP-eindzege. Meeusen wint Middelkerke

Sven Nys heeft in extremis de eindzege in de Superprestige op zijn naam gezet. In een bloedstollende slotmanche bleef Nys exact drie plaatsen vóór zijn concurrent Niels Albert. De dagzege ging naar een sterke Tom Meeusen. Albert bleef ontgoocheld achter.

Vier punten voorsprong telde Albert op Nys. Maar die moest de BKCP-Powerpluskopman in Middelkerke inleveren. Lange tijd zag het er naar uit dat hem dit ook zou lukken. Nys reed in vierde stelling, Albert in zevende. Net voldoende dus. Maar in de slotronde ging Sven Nys in extremis nog over Lars Van der Haar naar plaats drie, terwijl Albert bleef steken op plaats zeven. Zo eindigen de twee tenoren dus met hetzelfde puntenaantal (101), waardoor Nys -dankzij meer gewonnen zeges- alsnog eindwinnaar van de Hansgrohe Superprestige wordt. Voor de dertiende keer in zijn carrière.

De dagzege in Middelkerke was voor Tom Meeusen. De Telenet-Fideakopman liet een bijzonder sterke indruk na en reed rond halfkoers eerst Van der Haar, daarna Kevin Pauwels uit de wielen. Mooie opsteker voor de Essenaar nadat hij vorige week in Lille de zege uit handen liet glippen door een weerbarstige ketting. Meeusen springt in de ranking van de Superprestige ook nog naar plaats drie.

Meeusen: "Zege in elk klassement. Dat kunnen er niet veel zeggen."

"De eerste twee rondes had ik nochtans niet beste gevoel", vertelde Meeusen na afloop. "Toch moest ik Kevin en Lars niet laten rijden Dat gaf me uiteraard moed en deed me geloven dat ik de wedstrijd ook kon winnen. Ik heb nu een zege in elk klassement, dat kunnen er niet te veel zeggen, denk ik. Ik kan met een gerust gemoed in verlof."

Noch Nys, noch Albert kenden in Middelkerke een superdag. Toen Van der Haar, Meeusen en Pauwels in de aanvangsfase het tempo op het zware parcours op en rond Sportpark De Krokodiel opdreven, moesten ze allebei passen. "Ik was echt niet goed genoeg", was Sven Nys kritisch voor zichzelf. "De kracht was niet aanwezig, het was echt vechten op karakter. Ik stuurde ook helemaal niet goed door het zand. Die derde was zonder meer het hoogst haalbare. De reden? Ik sukkelde de voorbije dagen met de rug. Een soort blokkage de me parten speelt."

Dat Nys alsnog de eindzege pakte, verraste hem. "Ik had me tijdens de wedstrijd misrekend. Ja, ik ben verrast. Natuurlijk ben ik hier bijzonder blij mee, maar ik kamp toch ook wat met een dubbel gevoel. Die mindere prestatie blijft hagen."

Albert na mentale tik: "Hier heb ik geen zin meer in"

Wie geen dubbel gevoel had, was Niels Albert. Ook al kon hij een halve wedstrijd rekenen op de steun van Philipp Walsleben, de Tremelonaar was niet goed genoeg voor de eindzege, en dat zinde Albert niet. "Vandaag verliep zoals al het hele jaar verloopt. Dit is niet oké, nee. De klap komt hard aan, logisch denk ik. Sinds de kerst- en nieuwjaarperiode presteer ik gewoon niet meer op niveau. Dan verdien je ook de eindzege in een regelmatigheidscriterium niet."

Op de vraag hoe lang het zou duren vooraleer hij dit verwerkt had, antwoordde Albert gelaten. "Geen idee, maar het is een feit dat ik absoluut geen goesting meer heb om nog langer zo rond te rijden. Mijn entourage zal werk hebben, willen ze mij volgende week (Oostmalle, red) nog op de fiets te krijgen. Dit is echt niet leuk meer. Vechten voor een zevende plaats, harkend dan nog, is niet aan mij besteed. Dat het veldrijden mij nodig heeft? Volgend jaar, hé. Maar nu heb ik er echt even geen zin meer in."


Foto copyright: Photopress
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930