Jaspers, Jacobs, Wyman en Van Aert waaien naar winst in Middelkerke

Jaspers, Jacobs, Wyman en Van Aert waaien naar winst in Middelkerke

De afwachtingswedstrijden in Middelkerke zijn onder gure en vooral winderige weersomstandigheden afgewerkt. De zeges gingen respectievelijk naar Jappe Jaspers, Johan Jacobs, Helen Wyman en Wout Van Aert. In de eindstanden van de Superprestige wijzigde nog weinig.

Belgisch kampioen Jappe Jaspers vocht in Middelkerke een verbeten duel uit met zijn Nederlandse Arta-Deschachtploegmakker Thijs Wolsink. Toen die in de slotronde een slippertje maakte, reed Jaspers solo naar winst. Enertherm-aanwinst Victor Vandebosch finishte verdienstelijk derde.

Johan Jacobs neemt uitsluiting Peeters en val Iserbyt in dank aan

De Zwitser Johan Jacobs bevestigde zijn goede vorm die hij vorige week al liet zien met een zege bij de junioren, waarmee het jongerenteam van Jurgen Mettepenningen meteen een twee op twee pakte. Jacobs kende wel wat meeval dat Europees kampioen -en eindwinnaar in de Superprestige- Yannick Peeters werd uitgesloten. De Kempenaar was na materiaalpech net voor de wisselzone op zijn stappen teruggekeerd, waarna hij werd teruggefloten door de wedstrijdjury.

Zo reed Jacobs alleen nog voorop met Belgisch kampioen Eli Iserbyt. Toen de West-Vlaming net voor het ingaan van de laatste bocht onderuit ging, bleef de Zwitser met Belgische roots in zijn eentje over.

In de dameswedstrijd ging de zege naar Helen Wyman. De twaalfde van het seizoen al voor de Britse. Sanne Cant, ook zij was gebrand op winst, moest tevreden zijn met de dichtste ereplaats. "Wyman is sterker en ouder. Op een zware omloop als deze haalt Helen daar haar voordeel uit." Jolien Verschueren pakte voor het tweede weekend op rij een podiumplaats in een Superprestigewedstrijd.

Van Aert klopt opnieuw Michael Vanthourenhout

Wereldkampioen Wout Van Aert tot slot blijft de beloftencategorie domineren. De Lillenaar maakte in de slotfase in Middelkerke komaf met zijn kompanen Michael Vanthourenhout en Toon Aerts. Ook Tim Merlier kwam zich even in de strijd om de overwinning mengen, maar hij werd in het laatste wedstrijdkwart alsnog teruggewezen naar plaats vier.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!