Bart Wellens mag nog tien dagen niet fietsen

Bart Wellens mag nog tien dagen niet fietsen

In onze scherpe blik kon u al lezen dat Bart Wellens vandaag naar het ziekenhuis moest voor een check-up. Hij hoopte stilletjes aan opnieuw te mogen fietsen, maar dat viel tegen. "Zwemmen mag, fietsen niet", klinkt het ontgoocheld.


Zoals we gisteren al meldden, stond voor Bart Wellens vandaag een belangrijk ziekenhuisbezoekje op het programma. De Telenet-Fideaprof hoopte stilaan het fietsen te mogen hervatten, maar dat viel tegen. Wellens kreeg het advies nog tien dagen niet te fietsen. Hij mag fysiek wel lichtjes in actie komen, maar voorlopig redelijk beperkt. Zo zijn rustig zwemmen en kalm bewegen op de step toegelaten. Dokter Peter T‘Seyen is positief over de evolutie. “Alles loopt zoals het hoort te lopen. Het genezingsproces zal, zoals vooraf is gezegd, uiteindelijk zes weken in beslag nemen."

Wellens zelf wordt met de dag ongeduldiger. "Ik had gehoopt om vanaf nu lichtjes te kunnen fietsen op de rollen, maar dat is dus met tien dagen uitgesteld. Ik kreeg immers nieuwe inspuitingen. Om de pijn te verminderen werden ook de zenuwen van de facetgewrichtjes dichtgebrand. Dit zou de pijn stilaan moeten uitsluiten. Positief is dat ik fysiek lichtjes mag beginnen bewegen, maar voorlopig zonder fietsen of lopen. Alles komt stilaan in orde, maar ik moet geduld hebben. En dat is uiteindelijk het lastigste. Ik let ook op mijn voeding en zo. Het gevaar zit erin dat ik kilo’s ga bijkomen en dat wil ik niet. Ik doe mijn best om dat te vermijden." Binnen tien dagen volgt een nieuwe controle.


Foto: Rudy De Backer
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!