Peeters en Van Aert feesten opnieuw. Nikki Harris klopt Sanne Cant

Peeters en Van Aert feesten opnieuw. Nikki Harris klopt Sanne Cant

Net als gisteren in Lille, gingen ook in Hoogstraten de bloemen naar junior Yannick Peeters en belofte Wout Van Aert. Bij de dames kregen we wel een andere winnares: Nikki Harris nam op de loodzware omloop de maat van Sanne Cant.

Geen twee op twee voor Sanne Cant. Na haar knappe zege van gisteren in Lille, moest de Belgische kampioene in Hoogstraten het onderspit delven tegen Nikki Harris. Cant kon een paar ronden gelijke tred houden met de Britse, maar zag haar opponente dan stilaan maar zeker wegrijden, uiteindelijk gaf ze -mede door problemen met het versnellingsapparaat- bijna een minuut toe. Nochtans reed Harris rond met een barstje in de schouder, opgelopen bij haar val op het WK. Pijnstillers deden echter hun werk.

Cant was ontgoocheld met haar tweede plaats. "Gisteren een droom, vandaag platte benen", wond de Lilse er achteraf geen doekjes om. "Ik had nochtans graag de dubbel gepakt." Opvallend was de derde plaats van de Oost-Vlaamse Jolien Verschueren.

Peeters en Van Aert pakken de dubbel

Geen twee op twee voor Sanne Cant, dus. Dat deden junior Yannick Peeters en belofte Wout Van Aert wel. Peeters maakte in de finale komaf met de verrassend sterke Zwitser Johan Jacobs. Voor Peeters reeds zijn vijftiende seizoenszege en die volstond ook voor zekerheid van eindwinst in de Superprestige. "Een nieuw doel is bereikt", glunderde de Europese kampioen.

Van Aert blijft ongeslagen als wereldkampioen. De tweedejaarsbelofte reed rond halfkoers weg van zijn gezellen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, die tweede en derde finishten. Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch, de nummers één en twee in de tussenstand van de Superprestige, werden vijfde en zesde.


(archief)foto's: Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!