Isolteam - nieuws

Nys baggert naar winst in Hoogstraten. Albert redt Superprestige

Nys baggert naar winst in Hoogstraten. Albert redt Superprestige

Op een lood- en loodzware omloop op de site van de Hoogstraatse veiling baggerde Sven Nys naar zijn 16de seizoenszege. De Belgische kampioen reed halfkoers weg van Klaas Vantornout en Niels Albert, die zijn leidersplaats in de Superprestige vasthoudt.

Rob Peeters, Tom Meeusen en Corné van Kessel openden sterk in Hoogstraten. Maar op de (té ?) zware weideomloop aan de Veiling kwamen al vlug de sterkere motoren naar voor. Albert startte slecht, maar liep zich in een mum van tijd naar de kop van de koers. Nys keek twintig minuten lang de kat uit de boom, maar reed dan in één ruk tot bij de Superprestigeleider. Ook Klaas Vantornout kwam voorin aansluiten.

De drie hielden elkaar even gezelschap, maar bij de zandpassage in de vierde van zeven ronden sloeg Nys zijn slag. De Belgische kampioen kliefde als enige van de drie de volledige zandbak door, sloeg een kloofje van een tiental seconden en snelde naar zijn vijftiende van het seizoen. Ondertussen gaven onder meer Lars van der Haar en Bart Aernouts er de brui aan. Van der Haar verspeelt daarmee zijn podiumplaats in de Superprestige.

Het resterende half uur hield Nys het bij 'controleren', terwijl Vantornout en Albert duelleerden voor de dichtste ereplaats, terwijl Thijs van Amerongen en Tom Meeusen een verbeten strijd uitvochten voor plaats vier. Rob Peeters, die naar het einde van het seizoen snakt, deed hetzelfde met Philipp Walsleben voor plaats zes.

Eerste voor Albert of dertiende voor Nys?

Nys haalde het uiteindelijk met een voorsprong van 40 seconden op een verrezen Klaas Vantornout. Het beste resultaat voor de West-Vlaming in 2014. Albert finishte als derde en houdt op die manier zijn kansen gaaf op een allereerste eindzege in de Superprestige. Daarvoor moet hij volgende zaterdag in Middelkerke wel in de buurt van Nys blijven, want die is genaderd tot op vier punten van de Tremelonaar. Ook de strijd voor plaats drie wordt trouwens nog een spannende bedoening.

Thijs van Amerongen klopte Meeusen voor plaats vier. Meteen het beste resultaat ooit voor de Nederlander in de Superprestige. Rob Peeters finishte verdienstelijk zesde, Philipp Walsleben zevende. Corné van Kessel, Jim Aernouts en Sven Vanthourenhout maakten de top tien vol.

"Top vier in Middelkerke"

Hoe de twee tenoren reageerden wat die eindwinst betreft? "Niels Albert heeft vandaag in elk geval meer dan zijn best gedaan", vond Nys. "Als hij ook na Middelkerke zijn eerste plaats vasthoudt, zal hij de verdiende eindwinnaar zijn. Maar uiteraard hoop ik er nog op. Als ik win, moet hij wel in de top vier finishen. Dat houdt de druk hoog. Ik kan maar duimen dat er nog een pak concurrenten gemotiveerd zijn. Dat speelt in mijn voordeel."

"Klopt, maar wie zegt dat Sven sowieso wint in Middelkerke", antwoordde Albert gevat. "Nu, als ik volgende zaterdag een 'gewone' dag heb, dan moet ik wel in staat zijn in die top vier te finishen. Ik voel gestaag wat progressie. Het is nu kwestie die lijn nog even door te trekken."


Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930