Isolteam - nieuws

Nys triomfeert in Lille. Kettingprobleem schakelt Meeusen uit in sprint

Nys triomfeert in Lille. Kettingprobleem schakelt Meeusen uit in sprint

Sven Nys heeft in Lille zijn vijfde Bpost-manche van het seizoen gewonnen. Nys haalde het in een sprint met drie van Van der Haar en Meeusen. Al kan vooral Meeusen excuses inroepen: bij het inzetten van de sprint sputterde zijn ketting tegen.

Niels Albert, Rob Peeters en Tom Meeusen namen de beste start, daar in de Lilse Bergen. Eerst moest Peeters zijn twee kompanen laten rijden, in de derde ronde moest Albert passen voor het hoge tempo van Meeusen. Maar dat betekende niet dat de Kempenaar zomaar vrijgeleide kreeg naar de zege. Vanuit de achtergrond was immers de minder goed gestarte Sven Nys komen aansluiten bij de eerste achtervolgers.

Niet veel later liet Nys zijn gezellen in de steek en trok in zijn eentje op zoek naar Meeusen. Ronde na ronde knabbelde hij aan zijn achterstand om na driekwartkoers aan te sluiten bij de Telenet-Fideakopman. Wat volgde was een pokerspel, waardoor ook de niet aflatende Lars van der Haar nog kwam aansluiten. "Maar echt lekker aan het wiel van die twee kwam ik nooit", gaf de kleine Nederlander na afloop eerlijk toe. "Net toen ik echt in het spoor zat, gingen ze opnieuw harder op de pedalen duwen."

Van der Haar doelde op de balkenpassage in de slotronde. Net ervoor had Nys Meeusen de koppositie afgesnoept en probeerde de daaropvolgende hectometers zijn grootste concurrent voor de dagzege definitief af te schudden. Maar Meeusen toonde zich bijzonder weerbaar en knokte zich terug tot in het wiel van de Belgische kampioen.

Meeusen: 'Had het onder controle'

"Ik had het onder controle", vertelde Meeusen. "Toen we het bos voor de laatste keer uitreden, had ik zelfs al de versnelling op de juiste plaat liggen met het oog op de sprint." En toch liep het fout voor 'Meuzze', in principe de betere sprinter van de twee. Dat in die laatste tweehonderd meter ook nog Van der Haar opnieuw was komen aansluiten, was overigens geen ramp. Het 'accordeon spelen' had de Nederlander immers een pak krachten gekost. Maar een weerbarstige ketting was er voor Meeusen wél te veel aan. Ontgoocheld rechtte hij de rug, terwijl Nys weinig of geen moeite had om ook een moegestreden Van der Haar af te houden. Kevin Pauwels en Niels Albert maakten de top vijf vol.

Pech voor Meeusen dus, die net als in Leuven en in Zonnebeke twee weken geleden voor de derde keer de duimen legde tegen Nys, voor de derde keer na een overdosis pech. Op Stybar na, is Meeusen de enige die de laatste maand de Belgische kampioen het vuur aan de schenen kon leggen. Troostprijsje voor de Essenaar: in het klassement van de Bpost Trofee rukt hij op naar plaats drie.


Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930