Sven Nys rijdt in juli 'Tour of Hope' in de strijd tegen kanker

Sven Nys rijdt in juli 'Tour of Hope' in de strijd tegen kanker

Sven Nys zet -samen met Jean Michel Saive- zijn schouders onder een project tegen kankerbestrijding. De Belgische kampioen zal van 3 tot 5 juli mee deelnemen aan een fietsevenement waarbij zeven Alpencols worden bedwongen.

Stichting tegen Kanker organiseert van 3 tot 5 juli 2014 de allereerste Tour of Hope, een uniek fietsevenement tegen kanker. Deelnemers bedwingen één tot zeven uitgekozen cols in de Vallée de l’Ubaye in de Alpes de Haute Provence voor meer vooruitgang tegen kanker. De zeven cols staan symbool voor de zeven universitaire onderzoekscentra die de opbrengst van de Tour zullen ontvangen. Tegelijk staan de cols – onder andere Col de la Bonette, de hoogst befietsbare in Europa – ook symbool voor de uitdagingen die kankerpatiënten elke dag moeten overwinnen.

"Ik ga de drie fietsdagen deelnemen", zegt regerend Belgisch kampioen Sven Nys. "Als men mij zoiets vraagt, spreekt het voor zich dat ik zo’n project steun. Iedereen van ons wordt ooit geconfronteerd met die ziekte. De echtgenote van een van mijn mecaniciens vecht momenteel tegen een hersentumor. Met dit initiatief wil ik proberen zoveel mogelijk deelnemers te lokken."

Uitgerekend een paar uur na de voorstelling van het project overleed Ingrid, de echtgenote van Nys' mecanicien Gerrit, aan haar ziekte. Sven en Isabelle Nys reageerden verslagen via Twitter.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!