Ook de Amerikaan Ryan Trebon verdiende in Hoogerheide een medaille

Ook de Amerikaan Ryan Trebon verdiende in Hoogerheide een medaille

Zdenek Stybar en Sven Nys waren dan wel de smaakmakers in Hoogerheide, toch verdient ook de Amerikaan Ryan Trebon een meer dan eervolle vermelding. De Cannondale-crosser reed zowaar het WK uit, ondanks een 'sneetje' in de linkerkuit die hij opliep in de... eerste ronde. Geen doetjes, die Amerikanen.

Een kettingblad heeft een paar scherpe kantjes, zo blijkt. Vraag het maar aan de 32-jarige Ryan Trebon, een van de Amerikaanse toppers die zondag in Hoogerheide een goed resultaat wilde neerzetten. Trebon kwam al in de eerste ronde in contact met het 'onding'. Op de foto kan je zelf oordelen welke schade de 'chainring' toebracht, maar Trebon is duidelijk van geen kleintje vervaard en reed de wedstrijd uit. Finaal werd de Cannondale-prof als 31ste afgevlagd.

Na afloop kreeg Trebon dertien draadjes in de kuit om de wonde te hechten. Na afloop getroostte hij zich zelfs nog die moeite om een handtekening uit te delen en zich bij de fans te excuseren voor zijn mindere resultaat (foto rechts). Ondertussen is de voormalige Amerikaanse kampioen terug in eigen land, waar hij voor de zekerheid toch nog eens bij de dokter langsliep. "Toch even checken of die Belgen hun werk goed gedaan hebben", tweette hij vandaag.


Foto's: Photopress.be / Ryan Trebon (twitter) / Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!