Nys klopt Meeusen en Albert in Maldegemse Parkcross

Nys klopt Meeusen en Albert in Maldegemse Parkcross

Veertiende seizoenszege voor Sven Nys in Maldegem vandaag. In zijn allereerste wedstrijd in de Belgische driekleur profiteerde hij halfkoers van een foutje van Niels Albert in de zandbak waarbij ook Tom Meeusen werd opgehouden. Vijf seconden bonus werden er snel achttien...

Met zijn drieën scheidden ze zich in Maldegem snel af van de rest van het deelnemersveld: Nys, Albert en Meeusen. Wat verderop volgden Lars van der Haar (door een tuimelperte moest hij het trio laten rijden), Martin Bina en Corné van Kessel.

Het leiderstrio viel iets voor halfkoers uit elkaar toen Albert -op dat moment in het wiel van Nys- een slippertje maakte in de zandbak. "Het was nog lang", reageerde Nys na afloop. "Maar ik waagde het er toch op om in mijn eentje dat kleine kloofje te proberen uitbouwen. Ik had tot dan toe ook het gevoel dat ik heel makkelijk reed."

Dat kloofje uitbouwen lukte Nys wonderwel. Meeusen en Albert sloegen de handen in elkaar, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. "Logisch", klonk het uit de mond van de nummers twee en drie. "Op dit parcours heb je weinig aan elkaar. Daarvoor is het hier veel te technisch." Nys bouwde zijn bonus uit tot maximaal achttien seconden. Voldoende voor een veertiende seizoenszege. "En mijn eerste in de driekleur", glunderde hij. "Toegegeven, het heeft toch wel wat, met die tricolore rondrijden, zeker in eigen land."

WK-frustratie

Ook de nummers twee en drie waren best tevreden. "Op dat ene foutje na, gaven we nog weinig toe op Nys", reageerde Meeusen, die in de finale Albert nog uit het wiel reed. "Een ideale manier om de WK-frustraties uit het hoofd te fietsen. Want die waren er toch wel, ja. Maar dan denk ik terug aan Nommay. En aan wat nog komen moet. De conditie is goed, wie weet kan ik zaterdag in Lille opnieuw meedoen voor winst. Ik hoop dat het parcours droog en goed berijdbaar blijft."

Niels Albert vierde vandaag zijn 28ste verjaardag. "Plezant, hé. Als je dat op de cross kunt doen", klonk het met een knipoog. "Maar van mijn wedstrijd ben ik niet ontevreden. Met een podiumplaats moet ik momenteel blij zijn. We weten dat Nys dat tikkeltje sterker is. Als je hem dan vijf seconden cadeau doet, pak je hem niet meer terug. Zeker niet op dit parcours, waar het sowieso al moeilijk is het verschil te maken."

Lars van der Haar werd uiteindelijk nog vierde, voor Corné van Kessel en Rob Peeters, die in de slotfase Bina nog remonteerde. Joeri Adams, Wout Van Aert en Diether Sweeck maakten de top tien vol.

Bloemen

Voor aanvang van de wedstrijd werden Belgisch en vice-wereldkampioen Sven Nys en beloftenwereldkampioen Wout Van Aert trouwens nog in de bloemetjes gezet. Van Aert mocht in een profwedstrijd uiteraard niet starten met zijn regenboogtrui, maar zijn nieuwe helm laat weinig aan de verbeelding over.
Foto's: Patje Cosyn
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!