Stybar verkende amper 40 uur na wereldtitel al parcours van de Ronde

Stybar verkende amper 40 uur na wereldtitel al parcours van de Ronde

Zdenek Stybar is al opnieuw veldrijder af. Amper anderhalve dag na zijn goldrush in Hoogerheide, verkende hij samen met Tom Boonen en co het parcours van de Ronde van Vlaanderen. 'De eerste twee uur had ik het lastig.'

"Blij dat ik het gedaan heb", vertelde Styby achteraf aan de verzamelde pers. "Toegegeven, deze morgen had ik het knap lastig om op te staan. Ik was moe. Ook op de fiets had ik nog wat last van de inspanningen in Hoogerheide. Maar na een tweetal uur ging het beter. Op de Koppenberg kwam ik erdoor", grijnsde de kerverse wereldkampioen. "Goed dat ik bij mijn oorspronkelijke plan bleef. Zo heb ik al de klik gemaakt naar het wegseizoen." Stybar reed wel nog op één van zijn crossfietsen, want zijn exemplaren waarmee hij op de weg aan de slag moet, staan in Mallorca.

Zondag start Stybar al in competitie daar in zijn 'derde thuisbasis'. Na Mallorca volgen de Ronde van Oman en het volledige klassieke voorjaar. Volgens Omega Pharma-Quick.Stepkopman Tom Boonen wordt Stybar komend voorjaar één van de belangrijke outsiders. "Daarom dat ik absoluut niet wil in slaap vallen", lacht Stybar het complimentje weg. "Maar waar ik zal staan, dat blijft nog even afwachten. Er is eerst nog wat werk aan de winkel. Morgen vertrek ik al naar Mallorca." Styby kreeg onderweg trouwens een paar tips van Boonen. "Kleine dingetjes, maar die wel belangrijk zijn. Zoals waar je best voorin zit, bijvoorbeeld."

WK-fiets naar Californië

Ondertussen liet fietsfabrikant Specialized al weten dat de fiets waarmee de Tsjech zondag wereldkampioen werd, onmiddellijk na de titelrace in het vliegtuig werd gedropt -met modder en al-, waarna hij richting de Verenigde Staten vloog.

De Specilalized Crux krijgt in Californië een plekje in het museum van de fietsconstructeur.




Foto's: Photopress.be / Specialized




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!