Zevende voor Vos. Cant ziet medaille nipt uit handen glippen

Zevende voor Vos. Cant ziet medaille nipt uit handen glippen

Marianne Vos mocht nog een keertje het Wilhelmus meeneuriën. Vos stak er zoals algemeen verwacht met kop en schouders bovenuit op het dames-WK. Eva Lechner pakte het zilver, voor Helen Wyman. Sanne Cant strandde op een handvol seconden van het brons.

Even duldde ze het gezelschap van de Italiaanse Eva Lechner. Maar lang duurde dat niet. Toen Vos een eerste keer het gaspedaal dieper induwde, moest de mountainbikester passen. Het sein voor 'La Vos' voor een drie kwartier durende solo, goed voor haar zevende (7de!) wereldtitel, haar zesde opeenvolgende.

Katie Compton kwam in de aanvangsfase ten val nadat ze in de fiets van Pavla Havlikova haakte. In haar achtervolgingsrace raapte ze renster na renster op, maar toen ze bij Sanne Cant aanpikte (die op dat moment als vierde reed), leek haar bobijntje over. "Ergen jammer", aldus Cant na afloop. "Ik hoopte in het wiel van Compton eerst richting Wyman en eventueel ook nog naar Lechner toe te rijden." Niet dus. De Amerikaanse was duidelijk over haar toeren gegaan en viel terug.

Cant: 'Zonde'

Zo kwam -weliswaar vér achter de rug van Vos- de tweede plaats van Eva Lechner niet in gevaar. Cant kwam wel nog bij Helen Wyman, wat een boeiend duel voor de bronzen plak opleverde. "Ik dacht dat ik haar aankon", aldus Sanne na afloop. "Tot in die bepaalde bocht waar ik steevast van de fiets moest, terwijl Wyman kon blijven rijden. Daar moest ik haar laten gaan. Ik vocht nog terug, maar strandde op een paar seconden. Zonde."

Toch een knappe prestatie van Cant, vinden we. Tenslotte is ze nog altijd maar 23 en zette ze dit seizoen alweer een stap vooruit. Misschien moeten we deze vierde plaats wel even hoog inschatten als haar bronzen plak in Koksijde, twee jaar geleden. "Tjah... Daar koop ik weinig mee, want die medaille heb ik niet", bleef ze ontgoocheld achter.

Ook verdienstelijk: de zevende plek van Loes Sels en de twaalfde van Ellen Van Loy... Die leverden de Belgische meisjes zowaar het landenklassement op.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!