Yannick Peeters schikt zich op volwassen manier in favorietenrol

Yannick Peeters schikt zich op volwassen manier in favorietenrol

Dat hij een beetje schrik heeft van Adam Toupalik, zegt Yannick Peeters. Maar de Kempenaar mikt wel vol op de wereldtitel. "Stress? Geen last van." Leuk toch, dat de opgeschoten Europese kampioen zijn verantwoordelijkheid durft te nemen."

Yannick Peeters was er donderdagnamiddag als de kippen bij om als een van de eersten de omloop in Hoogerheide te verkennen. Na een paar rondjes kwam hij met een 'big smile' terug de oprit van Hotel Dekkers opgereden. "Hoofdzakelijk droog. Maar sommige stukken zijn toch modderig en lastig. Onderschat het maar niet. Dit wordt een eerlijk WK", glunderde de Balense BC-junior.

De zoon van Omega Pharma-Quick.Stepploegleider Wilfried nam op de persbabbel deze morgen geen blad voor de mond. Ik ben gekomen om wereldkampioen te worden, floepte hij er zomaar uit. "Tja.. Elke ambitieuze renner wil toch winnen? En inderdaad, ik moet toegeven dat ik na het missen van de driekleur daar aan de Gaverbeek extra geprikkeld ben om mijn gram te halen. Het woord revanche wil ik niet in de mond nemen, maar ik was daar niet tevreden van. Op een kampioenschap telt maar één plaats, hé."

"De andere Belgen zijn geen concurrenten, maar ploegmaats"

Peeters noemt het Tsjechische talent Adam Toupalik -die binnenkort naar het team Roodhooft zou verhuizen- als zijn belangrijkste tegenstander. "Misschien is Toupalik wel meer topfavoriet dan ikzelf. Die kan echt op alle omlopen uit de voeten. Belgen? We zijn collectief sterk, vind ik. Maar die moet ik toch niet als concurrenten zien? Dat zijn ploegmaats. Of ik het kopmanschap opeis? Daar is nog niet over gesproken. Hoe we Toupalik moeten verslaan? Hij heeft toch wel een paar minpuntjes, vind ik. Zoals in Namen, toen hij zich zo goed voelde, dat hij te vroeg in de aanval trok en zichzelf opblies."

Zelf lijkt de Mollenaar geen last te hebben van enige vorm van druk. En dat hij morgen de steun krijgt van een paar Omega Pharma-Quick.Stepgrootheden zoals Patrick Lefevere en Davide Bramati, lijkt hem nog extra te motiveren. "En ik heb toch ook wat bijgeleerd na Louisville vorig jaar", weet hij. "Het was niet alleen een mooie ervaring omdat het in Amerika was, ik heb er ook geleerd dat je op het WK jongens kan verwachten die rapper rijden dan doorheen het seizoen."



Foto: Photopress.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!