Sanne Cant: 'Zonder ambitie blijf je beter thuis'

Sanne Cant: 'Zonder ambitie blijf je beter thuis'

Sanne Cant is klaar voor het WK. Onmiddellijk na Nommay was ze niet honderd procent tevreden van haar prestatie, maar ze heeft de knop omgedraaid. "Natuurlijk is Marianne Vos topfavoriete. Maar hoeveel keer is Sven Nys al topfavoriet geweest?"

Ondanks een verdienstelijke vierde plaats overheerste in Nommay vooral ontgoocheling bij Belgisch kampioene Sanne Cant. "Omdat er twee meisjes vóór mij eindigden, die ik niet verwacht had", zuchtte ze. "Oké, na die schuiver in de beginfase was het logisch dat Helen Wyman en Eva Lechner voor mij uitreden, maar in normale omstandigheden moest ik in de tweede koershelft in staat geweest zijn dat duo nog bij te benen en voor de tweede plaats te strijden. Ik kwam echter geen stap dichter. Nee, daar was ik niet blij mee."

Cant refereerde naar Leuven, een week eerder. "Daar had ik wel een goed gevoel in de benen. Ah, misschien moet ik mij er ook niet te druk in maken. Ik plande in de aanloop naar Nommay een zware trainingsweek in. Wellicht was ik gewoon niet fris genoeg." Dat probleem zou tegen morgen moeten opgelost zijn. "Ik hoop dat de rust deze week zijn werk gedaan heeft. De trainingsintensiteit was deze week een stuk beperkter. Maandag en dinsdag reed ik alleen de benen wat los. Ook de rest van de week deed ik het rustig aan."

"Vos was in Nommay indrukwekkend"

Gisteren verkende Cant de omloop, vandaag laste ze, zoals gewoonlijk daags voor een wedstrijd, nog een training achter de brommer in." Morgennamiddag hoopt ze op een topresultaat. "Waar ik wil uitkomen? Laat me zeggen dat ik tevreden zal zijn als ik na afloop met een gevoel van de fiets stap en dat ik er heb uitgehaald wat er inzat. Uiteraard is Marianne Vos de topfavoriete. Indrukwekkend hoe ze in Nommay naar de overwinning fladderde. Maar hoeveel keer is Sven Nys in zijn carrière al topfavoriet geweest? En hoeveel keer heeft hij het effectief ook afgemaakt? Inderdaad, twee keer."

"Ik bedoel maar: elke wedstrijd moet gereden worden", pompt Sanne zichzelf moed in. "Als je je vooraf al neerlegt bij de nederlaag, kan je beter thuis blijven." Tezelfdertijd blijft Cant wel realistisch. "Vos en Compton zijn in principe beter. En meisjes als Eva Lechner kunnen perfect pieken naar zo een WK, terwijl ik als Belgische een heel seizoen top moet zijn. Ah, we zien wel. Ook al ben ik nog maar 23, dit is ondertussen mijn achtste WK. Gek maken ze mij niet meer. Dat het vorig jaar in Louisville tegenviel? Dat was zo een 'taffeldag' waarop niets lukte en daar denk ik liever niet aan terug. Herinner me dan maar aan Koksijde 2012, toen ik brons pakte. En bewees dat ik met de druk om kan."


Foto: Photorpress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!