Zdenek Stybar staat zondag wel degelijk aan de start van WK

Zdenek Stybar staat zondag wel degelijk aan de start van WK

De kogel is door de kerk. Wat er al een tijdje zat aan te komen, lijkt een feit: Zdenek Stybar staat zondag aan de start van het WK veldrijden in Hoogerheide. Geen echte verrassing. Zo was Sven Nys al langer overtuigd van Styby's deelname.

Officieel luidt het dat Stybar vandaag een parcoursverkenning plant en daarna zijn beslissing kenbaar zal maken. Maar dat wordt dus een 'ja', vernam onze redactie uit betrouwbare bron. En laat dat vooral geen verrassing zijn. Oké, parcoursbouwer Adrie van der Poel gaf de voorbije week nog aan dat de drassige omloop in Hoogerheide te zwaar zou uitvallen voor de Tsjechische topper, maar andere signalen wezen er al langer op dat Stybar zich aan het klaarstomen was voor het WK.

"Personal record"

"Just finished my evening power training with new personal record", tweette hij zondagavond bijvoorbeeld. Ook Sven Nys zag Stybar op Mallorca er op training er al een paar keer duchtig de pees opleggen. "Natuurlijk start hij zondag", vertelde Nys ons deze week nog. "Dat de omloop er wat zwaar bij ligt? So what? In Baal moesten we ook een paar modderstroken trotseren, maar Stybar werd in die wedstrijd wel tweede. Hij heeft de kracht, de explosiviteit en de uithouding in zich."

Gisterenavond leek ook Adrie van der Poel bij te draaien. "Met het goede weer is het parcours wat uitgedroogd", tweette de parcoursbouwer. "Zou Stybar dan toch starten?" Wist Van der Poel al meer en speelde hij het spelletje mee? Kan best. In elk geval bereikten ons gisteren de berichten dat er geen twijfel meer is. Zdenek Stybar staat zonder ongelukken zondag aan de start van het WK. De favorieten Nys, Van der Haar en Meeusen krijgen er op die manier meteen een belangrijke challenger bij. Maar geen enkele veldritfan die daar rouwig om is.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!