Groenendaal ergert zich aan houding Sven Nys. Psychologische oorlogsvoering?

Groenendaal ergert zich aan houding Sven Nys. Psychologische oorlogsvoering?

Sven Nys heeft zelfvertrouwen zat richting het WK. Iets te veel naar de zin van Richard Groenendaal, die zich daar toch wat aan ergert. "De manier waarop hij met zijn collega's omgaat, getuigt van weinig respect", vertelde hij aan De Telegraaf... Psychologische oorlogsvoering?

Opmerkelijke uitspraak van Richard Groenendaal (ploegleider van Lars van der Haar) in het Nederlandse dagblad De Telegraaf: "Ik besef dat het lastig zal zijn om Sven Nys zondag te kloppen. Maar de manier waarop hij met zijn collega’s omgaat, getuigt van erg weinig respect", aldus de 42-jarige ex-ploegmaat van de wereldkampioen. "Sven heeft er blijkbaar alles voor over om mannen als Niels Albert en Kevin Pauwels een kopje kleiner te maken, en hij krijgt daarin ook nog de hele Belgische media mee. Alles wat hij doet en roept, is kennelijk goed. Het is treurig."

In groot contrast daarmee staat een uitspraak van Nys zelf deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Intussen weet ik hoe ik mijn verhaal op een fatsoenlijke manier kan overbrengen: door respect te tonen voor mijn concurrenten, door nooit uit de hoogte te doen, door vooral mezelf te zijn en geen rol te spelen. Dat appreciëren de mensen evenveel als mijn prestaties", klonk het in het dubbelinterview Nys-Vos.

Eén en ander valt wellicht te plaatsen in de typische WK-sfeer. Psychologische oorlogsvoering is in die periode van het seizoen immers nooit ver weg. En daar heeft Groenendaal na zijn lange actieve carrière ook wel wat ervaring mee. Sven Nys anno 2014 kennende, zou het wel eens kunnen dat hij zich geen moer aantrekt van Groenendaals ergernis...


Foto: Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!