Tom Meeusen en Wietse Bosmans vergissen zich in uur van afspraak

Tom Meeusen en Wietse Bosmans vergissen zich in uur van afspraak

De volledige Belgische selectie heeft ondertussen zijn intrek genomen in het Ossendrechtse Hotel Dekkers. Wietse Bosmans en Tom Meeusen hadden zich vergist van uur en waren maar liefst... zeven uur te vroeg.

De jongeren en dames werden al om 11 uur verwacht in Ossendrecht, zo'n vijftal kilometer van Hoogerheide. Op Jens Adams na. De Belgische beloftenkampioen had nog een stagedag voor de boeg en kreeg toestemming van bondscoach De Bie om pas 's avonds naar Nederland af te zakken.

Opmerkelijk: de profs werden pas tegen zes uur 's avonds verwacht, maar dat was buiten Tom Meeusen en Wietse Bosmans gerekend. Dat duo had duidelijk de mail van De Bie niet grondig gelezen en stond ook al 's voormiddags gepakt en gezakt paraat. Onder het motto beter te vroeg dan te laat, keek Meeusen dan maar een filmpje op de kamer. Een parcoursverkenning is maar voor morgen voorzien.

Uitreiking Wereldbeker

Niels Albert was om 17u40 ter plekke. Vrij vroeg, en dat was ook nodig, want Albert moest samen met bondscoach De Bie en de jongeren Kobe Goossens, Yannick Peeters, Wout Van Aert en Laurens Sweeck op tijd op de WK-site zijn voor de prijsuitreiking van de Wereldbeker die traditioneel de donderdag voor de titelrace plaatsvindt.

Rob Peeters en Kevin Pauwels waren de volgende profs die hun intrek namen. Sven Nys -die eerst nog een kinebezoek had gepland- maakte pas tegen de klok van acht uur zijn opwachting. Klaas Vantornout -die verkoos om pas na de avondspits naar Nederland af te zakken- kwam tegen negen uur Hotel Dekkers binnengewandeld.

Een aantal jongeren (onder meer Yannick Peeters, Gianni Vermeersch en Laurens Sweeck) en de dames Sanne Cant, Ellen Van Loy en Githa Michiels verkenden in de loop van de namiddag al de omloop op de Brabantse Wal en waren enthousiast. "Sommige stukken zijn zwaar, maar van enig geploeter is geen sprake", aldus bondscoach De Bie. "Toch is het selectief genoeg. En... het is echte cross. Meer dan WK-waardig."
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!