Mathieu van der Poels vader bouwde WK-parcours: 'balkjes? Dan ken je onze pa nog niet'

Mathieu van der Poels vader bouwde WK-parcours: 'balkjes? Dan ken je onze pa nog niet'

Mathieu van der Poel is samen met Wout van Aert de topfavoriet op het beloften-WK van zondag. Van der Poel rijdt er een thuiswedstrijd ("oma woont op één kilometer"), maar parcoursbouwer en vader Adrie gunt zoonlief geen thuisvoordeel...

De familie Van der Poel woont in Kalmthout, maar heeft zijn roots in Hoogerheide. "Oma woont op één kilometer van de omloop", zegt Mathieu in de extra WK-bijlage van Het Laatste Nieuws. "Echt een thuismatch dus, wat het voor mij wel heel speciaal maakt. Zeker ook omdat mijn vader als parcoursbouwer mee in het organisatiecomité zit."


Toch betekent dit niet dat de topfavoriet in de beloftencategorie staks bevoordeeld wordt. "Haha", lacht Mathieu. "Dan ken je onze pa nog niet. Ja, ik spring over balkjes als de beste, maar daar moet hij niets van weten. Toen ik er tijdens het avondeten eens voorzichtig een grapje over maakte, kreeg ik snel het deksel op de neus. Van een affaire Vantornout zoals op het BK in Waregem zal hier geen sprake zijn", klinkt het met een knipoog. "Balken en zandbakken horen niet thuis op een veldritparcours, vindt hij. Mijn vader heeft het meer voor natuurlijke obstakels."


Foto: Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!