Wellens zet punt achter seizoen: 'Was ik geselecteerd voor WK, ik had afgemeld'

Wellens zet punt achter seizoen: 'Was ik geselecteerd voor WK, ik had afgemeld'

Bart Wellens zet een punt achter zijn seizoen. Na het nemen van een botscan en een MRI, en na overleg tussen ploegdokter Peter T’Seyen, neurochirurg Gert Demulder en manager Van Kasteren heeft Wellens beslist zijn winter vroegtijdig te beëindigen.


Het is de bedoeling om via zes weken rusten en een reeks heel gerichte infiltraties en behandelingen klaar te zijn voor een vlotte revalidatie zodat er naar volgend veldritseizoen toe een normale zomeropbouw kan worden afgewerkt. De dokters stelden Bart gerust dat zijn carrière absoluut niet in gevaar is.


"Zes weken volledige rust"


Dokter Peter T’Seyen onderstreept dat het onmiddellijk stoppen voor Wellens' verdere carrière de enige oplossing is. “Positief is dat hij geen hernia heeft zodat een operatie niet aan de orde is. De recente onderzoeken bevestigen wél een steeds zwaardere ontsteking van de lumbale wervelfacetgewrichten. De intensieve winterperiode deed er geen goed aan en verergerde de toestand zoals we die vanaf eind oktober kennen. Het positieve is dat er geen structureel probleem is, m.a.w. er kan aan verholpen worden. We verplichten Bart nu te stoppen zodat hij kan rusten en de gerichte behandelingen ondergaan. Dat zal hem de basis bieden om achteraf een perfecte zomervoorbereiding naar volgende winter toe af te werken. Voor Bart is dit een mentale klap, maar het positieve is dat hij zal herstellen. Hij start vrijdag alvast met de eerste infiltraties in het operatiekwartier van het ziekenhuis in Geel. Binnen veertien dagen volgen nieuwe. Hij moet zes weken volledige rust in acht nemen”, stelt de dokter.


"Ik had sowieso afgemeld voor Hoogerheide"


Bart Wellens is de eerste om te beseffen dat aandringen geen zin heeft. “Daarom doe ik het ook niet. Veronderstel dat ik in de Belgische selectie voor Hoogerheide zou hebben gezeten, ik zou vandaag hebben afgemeld. De voorbije twee dagen kon ik niet trainen, vandaag fietste ik een half uurtje. Het was niet te doen. Ik stop bijgevolg onmiddellijk omdat ik van de dokters de zekerheid kreeg dat de ellende zich oplost. Ik zou immers heel graag op volle kracht mijn contract tot 1 maart 2016 afwerken. Dan moet ik er nu een punt achter zetten. Ik zou met veel pijnstillers en veel afzien drie weken hebben verder gekund, maar hoe?"


Naar pijnkliniek


"Potten zou ik sowieso niet hebben gebroken", gaat Wellens voort. "Ik zou enkel de rest van mijn carrière hebben gehypothekeerd. Vermits ik sowieso aan de kant moet, dan best nu zodat ik hersteld ben als de trainingen hernemen. De nu gedane tests tonen immers aan dat er inderdaad een probleem is en van dat probleem wil ik af. Ik ben niet meer bereid om constant pijnstillers te nemen, want ik doe al weken niets anders. De behandeling start vrijdag. Het eerste wat me te doen staat is die dag de pijnkliniek bezoeken. De pijn neutraliseren is de eerste stap”, meldt Wellens.



Foto: Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!