Wie verdient het zevende Belgische WK-ticket? Kopzorgen voor De Bie...

Wie verdient het zevende Belgische WK-ticket? Kopzorgen voor De Bie...

Wietse Bosmans, Bart Aernouts of Bart Wellens? Een hartverscheurende keuze wordt het voor bondscoach Rudy De Bie. Wij zetten alvast de rondetijden van het trio op een rijtje. De definitieve beslissing wordt pas morgen verwacht.

Vóór de start in Nommay leek Bart Wellens een streepje voor te hebben bij bondscoach De Bie. Maar dan hebben zowel Wietse Bosmans (beste van de drie wat het eindresultaat betreft) als Bart Aernouts (sterke tweede koershelft) het de selectieheer daar in Frankrijk niet gemakkelijk gemaakt. Veldrijden is meer dan pure wiskunde, natuurlijk. Bondscoach De Bie gaf al aan dat hij naar de drie betrokkenen zal luisteren vooraleer een definitieve beslissing te nemen.

Bosmans: 'Bewezen dat ik selectie waard ben'

Zowel Bosmans als Aernouts zijn er nog van overtuigd niet uitgeteld te zijn. "Ik denk dat ik bewezen heb mijn selectie waard te zijn", aldus Bosmans na zijn zevende plaats. "Vanuit pakweg 23ste positie rukte ik snel op naar een toptienplaats. Alleen door een lekke band in de slotfase verloor ik de aansluiting met Simunek. Een WK-selectie was geen must, maar na vandaag hoop ik er zeker op."

Aernouts: 'Ook ik voel me niet uitgeteld'

Ook Bart Aernouts was tevreden van zijn wedstrijd. "Ik kende twee mindere rondes, maar in de tweede koershelft bewees ik dat ik de voorbije weken goed heb gewerkt om klaar te zijn voor het WK. Val ik uit de boot, dan moet ik daar inderdaad kunnen mee leven, maar ik denk dat ik kans maak."

Wellens: 'Ontgoocheld'

Wellens staat er op papier plots het slechtst voor, maar heeft dan weer als voordeel dat hij op een WK nog maar zelden ontgoochelde. Vandaag deed de Kempenaar dat wel. "Zwaar ontgoocheld in mezelf! Hele week goed gevoel, vandaag pijnlijke rug en stress. Waarom toch?", vroeg hij zich af in een tweet.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!