Tom Meeusen gooit bijnaam 'ijsman' van zich af

Tom Meeusen gooit bijnaam 'ijsman' van zich af

In een beklijvende slotmanche van de Wereldbeker -zonder Sven Nys- heeft Tom Meeusen zijn ambities voor het WK kracht bijgezet. De Essenaar toonde zich in Nommay de sterkste in een sprint met drie, vóór de lokale Francis Mourey en Duits kampioen Philipp Walsleben. Van der Haar is eindwinnaar van het regelmatigheidscriterium.

Met zijn drieën scheidden ze zich vrij snel af van de concurrentie: Francis Mourey, Tom Meeusen en Philipp Walsleben. Mourey moest eerst wel een paar ronden achtervolgen, maar deed dat -voor eigen volk- met bravoure en was duidelijk gebrand op een tweede Wereldbekerzege dit seizoen. Maar dat was zonder Tom Meeusen gerekend.

"Moeilijke strook"

Nadat hij in de tweede koershelft nochtans een paar keer aan het rekkertje hing, nam Meeusen bij het ingaan van de slotronde heel slim maar resoluut de leiding. "Omdat ik wist dat dit rondje een paar stroken telde waar ik minder goed doorkwam", bevestigde hij achteraf zijn manoeuvre. "Als ik die overleefde, kon ik sprinten voor winst. Ik klopte Mourey eerder dit seizoen (in Kalmthout, red) al eens voor de derde plaats, maar spurten voor de zege is nog iets anders. Maar ik bleef koelbloedig en kon de klus klaren."

Francis Mourey was een mooie tweede, niet-sprinter Philipp Walsleben eindigde moegestreden op plaats drie. De WB-eindzege van Lars van der Haar kwam niet meer in gevaar. De kleine Nederlander startte in Nommay matig, maar rukte toch snel op naar de kop van de koers en finishte als vierde, voor Kevin Pauwels. Ook die kan met een gerust gevoel naar Hoogerheide.

Minder goed verging het Niels Albert en Klaas Vantornout. De twee toppers moesten vrede nemen met verre ereplaatsen, maar waren uiteraard al zeker van hun WK-selectie en hebben nog een weekje tijd om naar hun topvorm toe te groeien.

Bosmans, Aernouts of alsnog Wellens?

Een wedstrijd in de wedstrijd was het duel tussen Bart Wellens, Bart Aernouts en Wietse Bosmans met het laatste WK-ticket als inzet. Daarin deed Bosmans op het eerste gezicht de beste zaak door als zevende te finishen. Aernouts werd na een sterke tweede koershelft negende, terwijl Wellens nooit in de koers zat en vrede moest nemen met een 20ste plaats. Morgen beslist bondscoach De Bie wie in extremis zijn valies mag maken. "Ik wil eerst alle betrokkenen horen", klonk het. "Ook diegene die vandaag minder waren", doelend op Bart Wellens.


Foto: Photopress.be
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!