Danny De Bie: 'Tom is kandidaat-wereldkampioen'

Danny De Bie: 'Tom is kandidaat-wereldkampioen'

Danny De Bie zat na afloop van de wereldbekermanche wat verveeld met de mindere prestatie van Bart Wellens, maar reageerde euforisch op de zege van zijn nieuwe poulain Tom Meeusen. "Natuurlijk kan hij wereldkampioen worden."

Telenet-Fidea was in Nommay drie keer aan het feest. Bij de junioren met Thijs Aerts, bij de beloften met Wout Van Aert en bij de profs met Tom Meeusen. "Fantastisch, de manier waarop Tom het in de finale heeft afgemaakt", glunderde de wereldkampioen van Pontchateau '89. "Maar dit is geen verrassing, het zat er al een paar weken aan te komen. Geloof me, zonder die lekke band van Tom in Leuven, is het niet Sven Nys die daar wint."

De Bie gaat nog verder. "Of Meeusen nu kandidaat-wereldkampioen is? En of! Iedereen heeft het over een zware trainingsweek in functie van Hoogerheide, maar dat geldt ook voor Tom. Ook hij zat gisteren nog op de fiets voor een trip van honderd kilometer. Jawel, in functie van het WK. En toch zet hij hier vandaag de wedstrijd naar zijn hand. Samen met Nys is hij dé man van de voorbije twee weken."

Simunek

Al noemt De Bie nog een aantal namen die we voor volgende zondag beter niet uit het oog verliezen. "Vooral Radomir Simunek heeft me vandaag verbaasd. Het pleit voor hem dat hij er in slaagt om in de aanloop naar het WK er plots te staan. Maar verder is duidelijk dat naast Meeusen en Nys ook Walsleben, Mourey, Pauwels en Van der Haar klaar zijn. Albert en Vantornout waren in Nommay iets minder, maar schrijf dat duo zeker niet af. Zo kom je snel aan acht, negen namen voor Hoogerheide."


(archief)foto: Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!