Telenet-Fidea heerst zowel bij junioren als bij beloften in Nommay

Telenet-Fidea heerst zowel bij junioren als bij beloften in Nommay

Met Thijs Aerts bij de junioren en Wout Van Aert bij de beloften huisvest Telenet-Fidea de beide winnaars in de jeugdwedstrijden in Nommay. De Tsjech Adam Toupalik en de Nederlander Mathieu van der Poel zijn de eindwinnaars van het regelmatigheidscriterium.

Thijs Aerts verraste bij de junioren de topfavorieten Adam Toupalik en Yannick Peeters. Aerts reed een tijdlang solo aan de leiding, zag rond halfkoers Adam Toupalik terug aansluiten, maar kon in de slotfase toch nog afstand nemen van de Tsjechische topper. Ook Yannick Peeters bewees met zijn derde plaats dat hij klaar is voor het WK.

Opmerkelijk: alle zes de gestarte Belgen finishten in de top elf. Thomas Joseph werd vierde, Belgisch kampioen Eli Iserbyt elfde. Kobe Goossens -terug uit ziekte- behield zijn derde plaats in de Wereldbeker, die gewonnen wordt door Toupalik, vóór Peeters.

Zes Belgische beloften in top acht

De beloftenwedstrijd werd in de eerste koershelft gekleurd door het trio Van der Poel-Van Aert-Vanthourenhout. Halfwedstrijd moest Michael Vanthourenhout de rol lossen, de twee topfavorieten voor het WK hielden elkaar gezelschap tot in de slotronde. Uiteindelijk trok Van Aert toch het laken naar zich toe (al kende Van der Poel wel materiaalpech in de slotfase) en schonk Telenet-Fidea op die manier een tweede zege in Nommay. Michael Vanthourenhout hield stand op plaats drie, voor Belgisch beloftenkampioen Jens Adams en Toon Aerts.

Laurens Sweeck, David van der Poel en Gianni Vermeersch finishten zesde, zevende en achtste. Nog beter dan de junioren presteerden de Belgische beloften collectief sterk. Alle zes eindigden ze in de top acht.

Van der Poel had de eindzege in de beloften-Wereldbeker reeds op zak. Daarmee is de kleinzoon van Raymond Poulidor meteen de jongste eindwinnaar van de Wereldbeker in de beloftencategorie. Van Aert is een zeer fraaie tweede. Dat de twee toppers elkaar waard zijn, wisten we al langer. Met ook nog Michael Vanthourenhout die naar zijn beste conditie toegroeit, stevenen we ongetwijfeld af op een spannende regenboogstrijd, volgend weekend in Hoogerheide.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!