Isolteam - nieuws

Herremans: 'Kwadro-Stannah zal volgend jaar nóg sterker presteren'

Herremans: 'Kwadro-Stannah zal volgend jaar nóg sterker presteren'

Marc Herremans -coach en manager van het Kwadro-Stannahteam- mikt op "een paar toptienplaatsen" op het WK. "Als ze in vorm zijn, hebben Bina en co geen sneeuw en ijzel nodig", weet hij. "Al ben ik er van overtuigd dat we volgend seizoen nóg sterker voor de dag gaan komen."

De broertjes Sweeck bezorgden hun nieuwe team vorig weekend een mooi welkomstgeschenk. Diether verraste vriend en vijand met een derde plaats tussen de profs in Zonnebeke, terwijl zijn tweelingsbroer Laurens een dag later de A-wedstrijd in het Luxemburgse Leudelange naar zijn hand zette. "Niet vergeten", lacht Herremans, "ook Julien Taramarcaz stak in Leuven voor het eerst sinds lange tijd zijn neus aan het venster."

Een week eerder pakte Martin Bina al de Tsjechische titel, werden Marcel Meisen en Mariusz Gil tweede op het Duits en Pools kampioenschap en haalde Laurens Sweeck brons op het beloften-BK. Herremans is dan ook tevreden, maar is tezelfdertijd ook niet blind voor de tekortkomingen. "Wispelturigheid", noemt de Wuustwezelnaar het. "De prestaties van onze toppers zijn nog wat wisselvallig. Marcel Meisen bijvoorbeeld is het grootste voorbeeld: hij rijdt in Döhlau een heel sterk Duits kampioenschap, maar in Leuven bleef hij opnieuw onder de verwachtingen."

Volgend seizoen sterker als blok

"Kijk, het is allemaal snel moeten gaan in het seizoensbegin", verduidelijkt de voormalige toptriatleet op de website van Kwadro-Stannah. "Iedereen kende de voorbije zomer zijn eigen voorbereiding. Ideaal is dat niet. Daarom verwacht ik pas tegen volgend seizoen echt rendement. Komende zomer zullen we ons voor het eerst in teamverband kunnen voorbereiden, er zullen een aantal rittenkoersen ingepland worden, er zal meer feedback zijn tussen iedereen, noem maar op. Dan kunnen we echt focussen op het 'blok' Kwadro-Stannah."


Al betekent dat niet dat Herremans straks zonder ambitie richting het WK in Hoogerheide trekt. "Zeker niet. De voorbije week lasten onze renners nog een zware trainingsweek in, waarna we volgend weekend in Hoogerheide op zoek gaan naar de zogenaamde 'supercompensatie.' In dat opzicht is Nommay -nu zondag- niet van het grootste belang. Dan is het WK een stuk interessanter."


"Geen sneeuw en ijzel nodig"


"Om onze Tsjechische toppers Bina en Simunek te plezieren, hadden we graag wat sneeuw gehad daar op de Brabantse Wal", lacht Herremans. "Dat zit er dus niet aan te komen. Toch vind ik dat we daarom niet moeten wanhopen. Oké, Sven Nys en Lars van der Haar starten er straks als superfavoriet, maar tijdens de Bpost manche in Ronse (oktober, red) bewezen zowel Martin Bina (tweede) als Marcel Meisen (vijfde) dat ze ook in de modder hun streng trekken. Daar moeten ze vertrouwen uit putten: in topvorm kunnen ze volgens mij alle omlopen aan. Daarom durf ik er ook van uitgaan dat we in Hoogerheide een paar toptienplaatsen kunnen pakken."


Taramarcaz niet in Nommay


Minder positief nieuws: Julien Taramarcaz verzwikte zijn enkel op training en moet passen voor Nommay. De Zwitser zou wel fit geraken voor het WK. "Goed ingetapet kan ik blijven fietsen, ik mag alleen niet lopen tot volgende week dinsdag of woensdag", liet Taramarcaz weten.Foto bovenaan: Patje Cosyn Tag: Marc Herremans
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930