Klaas Vantornout vanuit Mallorca: 'De Clercq legde er de zweep op'

Klaas Vantornout vanuit Mallorca: 'De Clercq legde er de zweep op'

Kevin Pauwels en Klaas Vantornout vertoeven op Mallorca. "Een combinatie van rust én keiharde trainingsarbeid", aldus de West-Vlaming. "Mario De Clercq heeft ons hier ferm afgebeuld. Maar daarnaast kwam ik er tot rust na een paar hectische weken."

"De meest ellendige periode uit mijn carrière", noemt Vantornout het. "Eerst werd ik ziek, daarna onterecht beschuldigd." De combinatie van beide factoren zorgde ervoor dat de uittredende Belgische kampioen de voorbije drie weekends tot geen enkel resultaat meer kwam: forfait voor Rome en opgaves op het BK in Waregem en tijdens de Soudalcross in Leuven.

"Terwijl mijn bloedwaarden vorige week aantoonden dat ik gezond was", aldus Vantornout. "Ik zal het maar op een offday houden, zeker?" Begin deze week zocht de Sunweb-Napoleonkopman andere oorden op. Om te trainen, maar ook om te ontspannen en het hoofd leeg te maken, zegt hij. "Toen ik hoorde dat ploegmaat Kevin Pauwels naar Mallorca zou vertrekken om er de laatste hand aan zijn WK-voorbereiding te leggen, en toen bleek dat ook mecanicien Bart Risbourg en ploegleider Mario De Clercq mee de verplaatsing maakten, twijfelde ik geen seconde om ook naar Mallorca te vliegen. En of het me deugd heeft gedaan."

"Eén van zwaarste trainingsweken ooit"

"Enerzijds heb ik genoten van de rust, anderzijds heb ik er afgezien bij de beesten. Met dank aan Mario, die ons echt heeft afgemat. Dit was ongetwijfeld één van mijn zwaarste trainingsweken ooit. Heel veel achter de auto, afgewisseld met een paar zware crosstrainingen, noem maar op. Echt niet om te lachen. Maar ik voel me wel opnieuw goed nu. En ik kijk vooruit, richting Hoogerheide."

Morgen vliegt het vierkoppige gezelschap vanuit Mallorca naar het Zwitserse Bazel, van waaruit het met de wagen richting Nommay gaat, een kleine honderd kilometer westwaarts. Volgende week zal Vantornout het rustiger aan doen, hopende op de zogenaamde supercompensatie.



Foto: Patricia Cristens Tags: Klaas Vantornout , Kevin Pauwels




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!