Wellens: 'Eigenlijk rijd ik in Nommay al een WK'

Wellens: 'Eigenlijk rijd ik in Nommay al een WK'

Voor de meeste crossers is Nommay een intermezzo zonder veel belang. Sven Nys, die zijn vizier al even op het WK heeft gericht, past zelfs voor de Franse manche. Voor Wietse Bosmans, Bart Aernouts en Bart Wellens liggen de zaken anders. Zij moeten in Nommay nog vol aan de bak, willen ze naar Hoogerheide.

"Voor mij is Nommay eigenlijk al een vervroegd WK", zegt Wellens op de website van Telenet-Fidea. "Terwijl de collega's als Nys, Albert en Pauwels op dit moment naar Hoogerheide toe nog hele zware trainingen kunnen doen, moet ik vooral zorgen dat ik zondag fris aan de start sta. Ik laste begin deze week wel twee zware trainingen in, maar de rest van de week lag (en ligt, red) de focus vooral op rust en brommertrainingen, kwestie van toch wat snelheid in de benen te krijgen."

Met zijn rug gaat het wel steeds beter, zegt de Kempenaar. "Ik heb nog last als ik op en af de fiets spring, maar voor de rest valt het prima mee. Dat komt wel goed tegen zondag." Wellens spreekt zich liever niet uit over de beslissing van De Bie om het laatste WK-ticket nog niet toe te kennen. "Ik zou zondag liever antwoorden met de benen", klinkt het. "Zondag na de koers zal je wel zien wat ik er van denk. De conditie is in elk geval heel goed", besluit de bronzen medaillewinnaar van het BK in Waregem van twee weken geleden.

Bosmans: 'Ik rijd mijn eigen wedstrijd'

Wietse Bosmans blikte op de regionale pagina's van Het Nieuwsblad ook al even vooruit op Nommay. "Met ons drieën zijn we aan mekaar gewaagd. Ik ga zondag niet de kat uit de boom kijken en mijn wedstrijd op Bart Aernouts en Bart Wellens afstemmen. Ik rijd mijn eigen koers. Het WK is immers geen must voor mij. Ik ben al blij dat ik mijn pech (val met crossmotor, red) van vorig jaar weer aan een degelijk seizoen bezig ben."


"Het WK zou een mooie bonus zijn, zeker daar het in mijn achtertuin georganiseerd wordt. Ik ken Hoogerheide op mijn duimpje", zegt Bosmans nog. "Maar ook na het WK staan nog mooie wedstrijden op het programma. Zo kijk ik al uit naar de crossen in Lille, Hoogstraten en Oostmalle."


Foto's: Patricia Cristens Tags: Bart Wellens , Wietse Bosmans






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!