Leuven: Nys controleert, wint en trekt met pak zelfvertrouwen naar Mallorca

Leuven: Nys controleert, wint en trekt met pak zelfvertrouwen naar Mallorca

Ook zijn laatste wedstrijd in regenboogshirt heeft Sven Nys winnend afgesloten. In Leuven maakte hij in de finale komaf met zijn gezellen Kevin Pauwels en Tom Meeusen. Al kon deze laatste zijn kansen niet naar behoren verdedigen na pech in de slotfase.

De beslissing in de Leuvense Soudalcross viel rond halfkoers. Tom Meeusen -die de hele wedstrijd lang een prima indruk gaf- demarreerde uit een uitgebreide kopgroep en kreeg wat later het gezelschap van Sven Nys en een herboren Kevin Pauwels. Pauwels probeerde het nog even alleen, maar Nys en Meeusen dichtten op hun beurt de kloof.

Net voor de cruciale modderstrook in de slotronde reed een alweer onfortuinlijke Meeusen lek. Toen Nys in de drassige passage zijn -verwachte- versnelling plaatste, moest Pauwels passen, waarna Nys naar zijn tweede zege van het weekend reed. Zonder veel energieverspilling, moet achteraf gezegd. Pauwels, die voor de wedstrijd zijn contract bij Sunweb-Napoleon verlengd zag tot eind 2017, werd verdienstelijk tweede.

Meeusen, die na zijn fietswissel nog werd ingehaald door Philipp Walsleben en Bart Aernouts, sprintte in extremis toch nog naar de derde plaats ten nadele van de Duitse kampioen en Aernouts. Thijs van Amerongen, Julien Taramarcaz, belofte Wout Van Aert, Wietse Bosmans en Dieter Vanthourenhout maakten de top tien vol. Ook Bosmans en Van Aert werden onderweg niet gespaard van pech.

Nieuweling Thijs Wolsink, junior Stijn Caluwé (na een millimetersprint met Elias Van Hecke) en Marianne Vos wonnen de Leuvense afwachtingswedstrijden.Vos haalde het van Sanne Cant en Nikki Harris.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!