Walsleben triomfeert in Rucphen, Jens Vandekinderen de beste in Italië

Walsleben triomfeert in Rucphen, Jens Vandekinderen de beste in Italië

Niet alleen in Zonnebeke werd gecrost vandaag, ook in het Nederlandse Rucphen stonden een paar toppers aan de start. Walsleben haalde het van Jim Aernouts, EddyVan IJzendoorn en Daan Soete. In Milaan haalde belofte Jens Vandekinderen het van Enrico Franzoi en Niels Wubben.
 
Jim Aernouts, Philipp Walsleben, Thijs van Amerongen en Eddy van IJzendoorn kleurden de wedstrijd in Rucphen. "Tot halfkoers van Amerongen de rol moest lossen (met een afgebroken versnellingsapparaat bleek achteraf, red). Op drie ronden van het einde plaatste ik dan zelf een versnelling en kon zo een kloofje slaan", reageerde Walsleben. "In de finale moest ik nog wat van mijn voorsprong inboeten, maar ik hield al bij al toch vlot stand."

Walsleben geeft toe dat hij de voorbije weken wat van zijn topconditie inboette. Al lijkt het nu weer beter te gaan. "Al kan ik dat zelf moeilijk inschatten", aldus de Duitse kampioen . "Eigenlijk meet ik mijn conditie aan de hand van de tegenstand. Dus zou het flauw zijn na vandaag de conclusie te trekken dat ik opnieuw in supervorm ben. Morgen zoek ik alvast nog bevestiging in Leuven, om met een goed gevoel richting Nommay en Hoogerheide te trekken."

Bij de dames ging de zege in Rucphen naar Marianne Vos.

In het Italiaanse Milaan domineerde Jens Vandekinderen de hele wedstrijd, goed voor een eerste seizoenszege van de Telenet-Fideabelofte. De West-Vlaming hield Enrico Franzoi en zijn ploegmakker Niels Wubben af.


Foto: Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!